KıbrısManşet

Bedelli askerlikte eksik kalan adımlar atılıyor

Halkın Partisi sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, bedelli askerlik hakkı kazanan kişiler için ve kuzeyle güney arası günü birlik geçiş için attıkları adımların sonuç verdiğini bildirdi.

ISRARLARIMIZ SONUÇ VERDİ
1) BEDELLİ ASKERLİKTE EKSİK KALAN ADIMLAR ATILIYOR: Bedelli askerlik hakkı kazanan gençlerimizin sorunlarını gidermek için kurduğumuz baskı ve yaptığımız yapıcı öneriler sonucunda iki ay kadar önce özellikle ülkede kalış sürelerinin uzatılması ve gençlerin bedelli haklarını yitirmemelerini sağlayacak değişiklikleri hükümete yaptırabilmiştik
Geçen yıl bizim yaptığımız ve defa defa yapılmasını talep ettiğimiz gibi dört yıl yurt dışında çalışarak bedelli hakkı kazanma hususu dört yıldan üç yıla düşürülüyor; terhis belgesi almak için askerliği bitirdikten sonra 15 ay beklenmesine gere kalmayacak; çeşitli nedenlerle gecikme/erteleyememe noktalarında hak yitirilmemesi için af getiriliyor; bedelli askerlik ücretleri döviz yerine asgari ücretin katları üzerinden tanımlanıyor, bedelli askerliğin bedeli bir nebze hafifletilmeye çalışılıyor.
Bu tasarı Komitede ivedi olarak görüşülecek
2) ISRARLARIMIZ SONUÇ VERİYOR: GEÇİŞ KAPILARININ GÜNÜ BİRLİK AÇILMASI YAKIN: Halkın Partisi olarak kuzeyle güney arası günü birlik geçiş için öncü olduk ve öneriler yaptık. Bu geçişleri açabilirsek hem çarşı esnafı, hem açık Pazar esnafı, hem benzin istasyonları hem de süpermarketler açısından, hele de döviz ile TL arasındaki makas bu kadar açıkken çok olumlu olur demekteydik. DİLİMİZDE TÜY BİTTİ. Konuyu takip ettik. Bugün Meclis’te bu konuyu daha da detaylandırdık ve bilimsel verilere dayalı olarak bu kapıların günü birlik açılabileceğini ama bunun için HEMEN BEKLEMEDEN iki toplumlu sağlık teknik komitesi kanalıyla adım ataları gerektiğini bir daha anlattık. Hissiyatım odur ki Rum önerileri karşısından bizim önerdiğimizi hükümet Rum tarafına önerecek ve yakında bir uzlaşmaya varılacak, geçiş kapıları günü birlik açılabilecek. ISRARA devam, kapıların açılması YAKIN!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu