GenelKıbrısManşetSağlık

Bedevi: Aşılar yüzde yüz engel değil

Pandemi Hastanesi, Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Raşit Bedevi Acil Durum Pandemi Hastanesi yoğun bakım servisinde 3 hastanın tedavi gördüğünü ikisinin 50’lili yaşlarda birinin ise 79 yaşında, çift aşılı olup entübe edildiğini açıkladı.

Vakalardaki artışla birlikte yoğun bakım ihtiyacının da doğacağını ön gören Bedevi, “Bugünlerden sonra yoğun bakıma ihtiyacımız olacaktır. Klinik olarak iyi ya da kötü yönde değişim gözlemlemedik. Aşısız döneme bakarsak eski dönemlere göre daha az yoğun bakıma ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

Çift doz aşılı ve yoğun bakımda tedavi gören hastayla birlikte, kafa karışıklığına neden olan ‘aşının koruyuculuğu yok mu, aşılar etkili değil mi?’ gibi sorulara da yanıt veren Bedevi aşıların yüzde 80-90 civarında koruyuculuğunun bulunduğuna işaret ederek aşılanma sayesinde şu an da yoğun bakımda yatan hasta sayısının az olduğuna işaret etti.

Öte yandan 79 yaşındaki hastanın durumunun ağır olduğunu tansiyon dışında başka bir rahatsızlığının bulunmadığının da altını çizdi.

Bedevi, “Aşılar ölümü ya da yoğun bakımı yüzde yüz engelleyemez ancak azaltır. Aşılı olarak yatırdığımız hasta sayısı çok az.  Aşılı yoğun bakıma yatan hasta sayısı da az.  İstatistik daha ileride çalışacak veriler toplandıkça detaylar ortaya çıkacak” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu