KıbrısManşet

Bekir Devran Esendağlı, teniste büyük bir başarıya daha imza attı

Teniste geleceğin yıldız adayı Bekir Devran Esendağlı, Polonya’da katıldığı Tennis Europe turnuvasında üçüncü olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Teniste geleceğin yıldız adayı Bekir Devran Esendağlı, Polonya’da katıldığı Tennis Europe turnuvasında üçüncü olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

BEKİR’DEN POLONYA’DA ÖNEMLİ BAŞARI
Ülkemizin başarılı tenisçilerinden olan Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü sporcusu Bekir Devran Esendağlı, 26 Şubat-5 Mart 2022 tarihleri arasında Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen Sobota Cup 12 Yaş Tennis Europe Turnuvası’nda mücadele etti. Turnuvaya ön elemeden katılan Bekir, ilk turda Alman rakibi Richard Hiemann’ı 6-3/6-0’lık setlerle 2-0 yenerek adını ana tabloya yazdırdı. Ana tabloda Polanyalı rakibi Marcin Voigt’ı 6-3/6-2, Belarus’tan Michail Hotin’i 6-0/6-4 ve Polonya 3 numarası Lan Pawel Paradowski de 6-2/6-1’lik setlerle 2-0’lık skorlarla set vermeden geçen Bekir yarı finale yükseldi. Yarı finalde Polonya’nın 12 yaşta 1 numaralı seribaşına karşı maça çıkan Bekir, maç öncesi kolundaki sakatlıktan dolayı ilk sette 3-2 öne geçmesine rağmen maçı tamamlayamayarak karşılaşmadan çekilmek zorunda kaldı. Turnuvada üçüncülük maçı oynanmayınca komite tarafından yarı finalde kaybeden iki sporcu da üçüncü olarak ilan edildi ve Bekir’de üçüncülük kupasının sahibi oldu.

ŞANSSIZ SAKATLIKLA FİNALİ KAÇIRDI
Henüz 11 yaşındaki başarılı tenisçi Bekir’in antrenörü Mustafa Ülker, turnuvaya katılan tüm sporcuların kendi ülkelerinde sıralamada ilk 8’de yer aldığını, Bekir’den bir yaş büyük olduklarını ve bu oyunculara karşı alınan sonuçların kendilerini motive ettiğini açıkladı. Bekir’in yarı final maçında önde olmasına rağmen yaşadığı sakatlık sonucu maçtan çekilmek zorunda kaldığını söyleyen Mustafa Ülker, sakatlık yaşamış olmasalardı Bekir’in finale kalma şansının da çok fazla olduğunu belirtti. Mustafa Ülker herşeye rağmen yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını ve bunun kendilerini onore ettiğini sözlerine ekledi. Turnuvada oyuncusu bulunan ve yıllarca ülkemizde antrenör eğitimleri için bulunan Piotr Ünierszky de Bekir’in almış olduğu bu başarının KKTC tenisi için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu