KıbrısManşetSiyasetToplumYaşam

Bekiroğlu: Halk Vakfı Yaşlı Bakım Sitesi binası baştan dizayn edilmeli

KTİMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Vakfı Yaşam Sitesi Proje Koordinatörü Erdoğan Bekiroğlu, proje keşif ve fizibilite çalışmaları için Sınırüstü’ndeki Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin KTİMB’ye devredildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Vakfı Yaşam Sitesi Proje Koordinatörü Erdoğan Bekiroğlu, proje keşif ve fizibilite çalışmaları için Sınırüstü’ndeki Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin KTİMB’ye devredildiğini söyledi.

Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin genel durumu hakkında bilgi veren Bekiroğlu, “ortada ne yaşlı ne bakım ne de bir ev var” diyerek, Halk Vakfı Yaşam Sitesi binasının baştan dizayn edilmesi gerektiğini anlattı.

Mehmet Kumser’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Halk Vakfı Yaşam Sitesi’ne ilişkin bir farkındalık oluştuğunu kaydeden Bekiroğlu, Kumser’in yayının hemen akabinde KTİMB Yönetim Kurulu’nun harekete geçtiğini belirtti.

Sınırüstü’ndeki Halk Vakfı Yaşam Sitesi, proje keşif ve fizibilite çalışmaları için dün KTİMB’ye devredildi. KTİMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Erdoğan Bekiroğlu, çalışmalar hakkında Havadis’e konuştu.

“GERÇEKLER TOKAT GİBİ YÜZÜMÜZE ÇARPTI”

Yönetim Kurulu’nun yayının yapıldığı akşamın sabahında tek gündemle online toplantı yaptığını ve Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin bakım, tamir, tadilat, inşaatına KTİMB olarak talip olduklarını anlattı.

Halk Vakfı Yaşam Sitesi’ndeki durumdan büyük utanç duyduklarını söyleyen Bekiroğlu, “Gerçekten bir çökmüşlüğün ortasında aslında “mış” gibi olduğumuzu anladık. Yaşlılarımıza bile sahip çıkamadığımızı gördük. Parayla bile bir sistem kuramayacağımızı gördük. Düşünün ki parayla kurulan bir yer, destek ve yardımlarla yapısı oluşturulmuş bir yer ve bizim onu bile beceremediğimizi, yanlış yönlere çektiğimizi gördük. Bu da bizim yüzümüze tokat gibi çarptı” ifadelerini kullandı.

“YARDIM, DESTEK VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZİ HİÇ DİLLENDİRMEDİK”

Erdoğan Bekiroğlu, KTİMB’nin üstlendiği çok sayıda sosyal sorumluluk projesinin yanında aslında Lapta’da bir yaşlı bakım evi projesinin hayata geçmesinin de gündeminde olduğunu kaydetti.

Bekiroğlu, “KTİMB’nin aslında bu tip projeleri ve birçok yere yardım ve destekleri vardır. Fakat biz bunun görülmesini duyulmasını istemediğimizden hiçbirini kamuoyu ile paylaşmadık.

Bu bizim tamamen duruşumuzla ilgili bir durum. Fakat, Halk Vakfı Yaşam Sitesi kamuoyunun vicdanını yaralayan, duyarsız kalamayacağımız bir olay ve de bununla ilgili önceden bir projemiz bulunmaktadır” diye konuştu.

“1 YIL İÇERİSİNDE LAPTA YAŞLI BAKIM EVİ’Nİ DE YAPMAYI PLANLIYORUZ”

KTİMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Vakfı Yaşam Sitesi Proje Koordinatörü Erdoğan Bekiroğlu, KTİMB’nin Lapta’da bir yaşlı bakım evi projesi olduğunu ve bununla ilgili bir önceki hükümet döneminde ilgili bakanlıkla protokol imzalandığını söyledi. Bekiroğlu şunları söyledi:

“Bu olay olduğu anda biz KTİMB Yönetim Kurulu’nda biz bunu tartışmaya açmıştık. Çünkü bunun çok daha öncesi vardı. Biz bu yaşlı bakım evi konusunda KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’in ortaya koyduğu vizyon ile aslında böyle bir tesis yapmayı tasarlıyoruz. Lapta Huzur evi ile ilgili Merhum Sonay Adem’in bakanlığı döneminde protokol de imzaladık. Hatta bu projenin temeli de atıldı. Ancak Merhum Sonay Adem’den sonra göreve gelen bakan bu projenin KTİMB veya başka bir kurum tarafından yapılmasını istememesinden dolayı çalışmayı durdurduk. Bir önceki bakanla protokolü yeniledik. 1 yıl içerisinde Lapta’da bir yaşlı bakım evi yapmakla ilgili bir protokolümüz var ve de yapacağız.”

“LEFKOŞA’DA DA YAŞLI BAKIM EVİ PROJEMİZ OLACAK”

KTİMB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Bekiroğlu, KTİMB’nin Başkent Lefkoşa’da da bir yaşlı bakım evi projesinin olduğunu, Lefkoşa Türk Belediyesi ile bu konuda bir işbirliği modeli geliştirdiklerini ancak sürecin pandemi nedeni ile yavaşladığını anlattı.

Bekiroğlu, Sınırüstü Halk Vakfı Yaşam Sitesi projesinin tamamlanmasının ardından KTİMB’nin Lefkoşa’daki yaşlı bakım evi projesine tekrar yoğunlaşacağını dile getirdi.

“ÇAĞDAŞ YAŞLI BAKIM EVLERİ ÜLKENİN HER YERİNDE OLMALIDIR”

Yaşlı bakım evlerinin aslında çağdaş ülkelerin uyguladığı bir çözüm modeli, rasyonel de bir akıl olduğunu söyleyen Bekiroğlu, yaşlı bakım evlerinin ülkenin her yerinde olması, yıllarca da hizmet vermesi gerektiğini hatta bunun devletin bir görevi olduğunu dile getirdi.

Erdoğan Bekiroğlu Halk Vakfı Yaşam Sitesi konusunda KTİMB’nin sürece nasıl dahil olduğunu ve devamında yapılan çalışmaları da anlattı.

Bekiroğlu, “Mehmet Kumser’in Halk Vakfı Yaşam Sitesinin durumuna ilişkin yayının hemen akabinde KTİMB Yönetim Kurulu online toplantı yaptı ve bu siteye el atma kararı aldı. Binanın yapısal durumunun teknik açıdan ne olduğunu bilmeden, yenisi yapmayı dahi göze alarak karar aldık ve kamuoyuna duyurduk. İyi de ettik çünkü gerçekten insan iyi hissediyor. Başka insanların hayatlarına dokunmak, duyarlılık göstermek, gerçek anlamda yardım iyi hissettiriyor. KTİMB Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin bakım, tamir, tadilat, inşaatına talip olma kararını aldı, ertesi gün yönetim kurulu üyesi 2 arkadaş ile bölgeye gittik ve belediye başkanı ile hemen bir toplantı yaptık, koşullar ne olursa olsun belediyenin de paydaş olmanı istedik.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu