EğitimKıbrısManşetSağlıkToplum

Beklenen oldu: 9 Eylül İlkokulu’nda 4. sınıf öğrencisi pozitif!

GIYNIK'ın edindiği bilgilere göre, 9 Eylül İlkokulu'nda 4. sınıfa giden bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, bugün okula gönderilmediği aktarıldı.

2021-2022 Eğitim – Öğretim yılı iki gün önce başladı. İlköğretim Dairesi’ne bağlı 125 okul, yaklaşık 24 bin öğrenciyle sınıflardaki yerini aldı.

Ancak, okullar açılmadan önce herkesin üstüne basa basa yaptığı uyarılar ve öngördüğü korku dolu senaryolar gerçekleşmeye başladı.

Okulların açılmasının ardından 10 gün sonrasında yüz yüze eğitimin online sisteme geçmek zorunda bırakılacağı düşünülürken, bu durum 2 gün sonra ortaya çıktı. 9 Eylül İlkokulu’nda pozitif vakaya rastlandı.

GIYNIK’ın edindiği bilgilere göre, 9 Eylül İlkokulu’nda 4. sınıfa giden bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, bugün okula gönderilmediği aktarıldı.

Konuyla ilgili GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 4. sınıf öğrencisinde pozitif vakaya rastlandığı bilgisini doğruladı.

Öğrencinin bugün okula gönderilmediğini kaydeden Elcil, sınıfın da online eğitim sistemine geçtiğini ve o sınıfa giren özel ders öğretmenlerinin de PCR testi yaptırmaya gönderildiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu