KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Belediye Başkanları hükümete ve üst kurula seslendi: Geç kalmadan!

Lapta -Alsancak ve Karşıyaka Bölgesi’nde artan koronavirüs vakalarına rağmen bölge için beklenen kararlar hala daha Bakanlar Kurulu tarafından açıklanmadı. Dün gün boyunca Bakanlar Kurulu'ndan gelecek açıklamayı bekleyen Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, GIYNIK Gazetesi'ne yaptıkları açıklamada, ‘Bakanlar Kurulu henüz bir karar üretmedi, geç kalıyoruz’ dedi

Lapta -Alsancak ve Karşıyaka Bölgesi’nde artan koronavirüs vakalarına rağmen bölge için beklenen kararlar hala daha Bakanlar Kurulu tarafından açıklanmadı. Dün gün boyunca Bakanlar Kurulu’ndan gelecek açıklamayı bekleyen Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, GIYNIK Gazetesi’ne yaptıkları açıklamada, ‘Bakanlar Kurulu henüz bir karar üretmedi, geç kalıyoruz’ dedi.

Bölgedeki son gelişmeleri aktaran Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ, Bir haftada vaka sayısının resmi olmayan verilere göre 44’e yükseldiğini bildiren Aktuğ hastalığın 14 günlük kuluçka süresinin de göz önüne alınması gerektiğini vurguladı ve önümüzdeki haftalarda yeni vakaların çıkabileceğini, ivedilikle önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Aktuğ, gün içinde Bakanlar Kurulu kararlarının açıklanması beklediklerini ifade etti ve şunları söyledi: “Bugün bakanlar Kurulu kararlarının açıklanacağı bildirildi. Bizler bekliyoruz. Maalesef arkadaşlar bir karar üretmekte zorlanıyor.”

“KISITLAMA KARARI BEKLİYORUZ”

Bölge için kısıtlama kararları beklendiğini belirten Aktuğ, “Kapanmadan öte kısıtlama kararları bekliyoruz.  Sokağa çıkma yasağı olmasa da bazı işyerlerinin kapatılması gerekiyor. Bunların başta kafeler, restoranlar, masaj salonları, spor salonları ve bet ofisleri olmalıdır” dedi.

“ÇAĞRILARIMIZ YOK SAYILDI”

Ancak yerel yönetimlerin çağrılarının merkezi hükümet tarafından yok sayıldığını dile getiren Aktuğ, ‘Bakanlar Kurulu’na yaptığımız hiçbir çağrı yanıt bulmuyor. Vatandaş tedirgin ve kararları bekliyor’ şeklinde konuştu.

ATASER: BİZ TALEPLERİMİZİ İLETTİK, BEKLİYORUZ

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, ‘”Vatandaş tereddütte. Hem ekonomik hem de sağlık yönünden çok zor günlerden geçiyoruz. Bizler taleplerimizi ilettik. Acilen bölge için kararların alınması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Belediyeler olarak taleplerini yineleyen Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, “Tam kapanma değil kısıtlamaya gidilmesinden yanayız.  Bet ofisi ve kıraathanelerden temaslıların daha yoğun olduğunu gözlemliyoruz bu nedenle bet ofisleri, kıraathaneler, berber ve büfelerin kapanmasını talep ettik. Vatandaş tereddütte. Bir yandan kapanırsak ekonomik kaygıları düşünülüyor, diğer yandan ise sağlık söz konusu. Ancak bir süre kısıtlama gidersek en azından temaslıları ve hastaları daha kısa zamanda tespit edebiliriz.  Bölge de zaten iyi olmayan ekonomik koşullar vakaların artış göstermesiyle birlikte daha da durgunlaştı. Biz de o nedenle diyoruz ki gerekli tedbirler hemen alınsın, temizlenelim ve vatandaşımız da bu bölgeye gelmekten çekince duymasın” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu