KıbrısManşet

Belediye çalışanlarının ay başı maaş alamama ihtimali var!

Anayasa Mahkemesi, CTP’nin yargıya taşıdığı yerel seçim tarihinin Kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’na ilişkin kararı, Anayasa'ya aykırı buldu.

ÖZEL HABER

Belediye personellerinin ay başı maaş alamama ihtimali var!
Anayasa Mahkemesi, CTP’nin yargıya taşıdığı yerel seçim tarihinin Kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’na ilişkin kararı, Anayasa’ya aykırı buldu. Mahkeme, Yerel Seçimlerin ertelenmesine ilişkin yasayı iptal etti. Anayasa Mahkemesi ayrıca Haziran ayında görev süreleri dolan Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve azaların da görevlerine devam etmelerinin yasaya aykırı olduğu yönünde karara vardı.

Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının ardından ülke genelinde 28 Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve azaların tüm yetkileri de sona ermiş oldu. Kaosa yol açmasından endişe edilen bu durumla birlikte belediye çalışanlarının maaş ödemeleri ve muhtarların ikametgâh vermek gibi en basit işleri bile yapamaz duruma geldiği yönünde görüş birliği var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu