KıbrısManşetToplum

Belediye reformu kapsamında “Tasarı geri çekilsin yeni komite kurulsun” önerisi: başbakan olumlu bakıyor

Muhalefet partileri hükümetten mevcut belediye reformu kapsamında belediyelerin birleştirilmesi yasa tasarısının meclisten geri çekilmesini; tüm siyasi partilerin temsilcileri ile yeni bir komite kurularak “sil baştan” çalışılmasını ve kamuoyunda da eleştirilere konu olan değişikliklerin yapılmasını istiyor

Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun dün KKTC Cumhuriyet meclisinde başta muhalefet partileri olmak üzere siyasi parti başkanları ile buluştuğu öğrenildi.

Görüşmeye İçişleri Bakanı Ünal Üstel ile Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı ifade edildi.

“Tasarı geri çekilsin yeni komite kurulsun” önerisi: başbakan olumlu bakıyor

Muhalefet partileri CTP ile HP, hükümetten mevcut belediye reformu kapsamında belediyelerin birleştirilmesi yasa tasarısının meclisten geri çekilmesini; tüm siyasi partilerin temsilcileri ile yeni bir komite kurularak “sil baştan” çalışılmasını ve kamuoyunda da eleştirilere konu olan değişikliklerin yapılmasını istiyor.

Şartların ortaya koyan söz konusu muhalefetin bu yaklaşımına Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun da “sıcak baktığı”, bunu muhalefet liderlerine dün toplantıda bizzat ifade ettiği öğrenilirken partiler, toplantıdan konuyu partilerine bildirmek-danışmak, yetkili kurullara sormak üzere ayrıldılar.

En az 6 ay erteleme

Yerel seçimlerin “en az 6 ay” en çok “1 yıl” ertelenmesi düşünülüyor ancak edinilen bilgiye göre dünkü toplantıda süre konusu konuşulmadı.

Ertelemeye en az 6 ay ihtiyaç olduğu gelen bilgiler arasında…

HP ilkesel tutumunu, “olumlu görüşünü” Sucuoğlu’na bildirdi

HP’nin bunu MYK’da görüştüğü ve “ilkesel olarak” onayladığı; bu kararı Başbakana ilettiği öğrenilirken CTP MYK’da ise meseleye sıcak bakıldığı topun yarın gerçekleşecek PM’de olduğu değerlendiriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu