KıbrısManşetToplum

Belediye sayısı netleşti, seçim süreci hızlandı

KKTC’de 18 belediye ile seçimlere gidileceğinin netleşmesinin ardından bu hafta sonu haraketli saatler yaşanıyor… Bugün bazı isimlerin belediye başkan adaylıkları açıklandı, bazıları ise seçim çalışmalarını yürütmek üzere sokağa indi

Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimlere 18 belediye ile gidilmesi yönünde aldığı kararın ardından çalışmalar hızlanmaya başladı.

Daha önceleri seçimlere kaç belediye ile gidileceği ‘netleşmediği’ için çalışmalarına ‘temkinli’ olarak devam eden partiler ve bağımsız adaylar, belirsizliğin de ortadan kalkmasıyla birlikte seçim çalışmalarına tam anlamıyla start verdi.

Gün içinde bazı isimlerin adaylıkları netleşirken, bazıları ise vatandaşlarla ve esnafla buluşmak için sokağa indi.

SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ BUGÜN YAŞANAN GELİŞMELER

-Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Çatalköy-Esentepe Belediye Başkan adayı, Ceyhun Kırok olduğu bildirildi.

-CTP’den Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkan adayı Emre Efendi ise seçim çalışmalarına başlayarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

-Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar, yerel seçimlerde bağımsız olarak tekrardan aday olacağını açıkladı.

-Beyarmudu Belediyesi Başkanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) belediye başkan adayı İlker Edip, Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada, ‘yeniden kazanmayı’ hedeflediklerini söyledi.

ÜSTEL: HÜKÜMET, 18 BELEDİYEDE DE İTTİFAK YAPACAK

Yerel seçimlerin muhalefetle yapılan uzlaşı sonrası 25 Aralık’ta gerçekleşeceğini hatırlatan Üstel, hükümetin 18 belediyede ittifak yapacağını açıklamıştı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu