KıbrısManşet

Belediyeler mahkemelik oldu

‘Çöplük yeri tartışması’ mahkemelik etti

Dipkarpaz Belediyesi ile Yeni Erenköy Belediyesi, mahkemede karşı karşıya geldi. Dipkarpaz Belediyesi Başkanı Suphi Coşkun’un, Yeni Erenköy Belediyesi’nin çöplerini Dipkarpaz Belediyesi sınırlarına boşaltması nedeniyle ortaya çıkan çevre kirliliğinden dolayı İskele Kaza Mahkemesi’nde açtığı dava görüşülmeye başlandı.

Uzun bir süredir Dipkarpaz Belediyesi ile Yeni Erenköy Belediyesi arasında yaşanan ‘çöp tartışmaları’ iki belediyeyi mahkemelik etti. Uzun bir süreden beridir Yeni Erenköy Belediyesi tarafından toplanan çöplerin Dipkarpaz Belediyesi sınırları içerisine dökülmesinden dolayı şikayetçi olan ve Yenierenköy Belediyesi’nin çöp döktüğü alanda çıkan yangınlar nedeniyle zehirli dumana maruz kalan Dipkarpaz halkının sağlığından endişe eden Coşkun, bu durumu mahkemeye taşıdı.

Çevre Dairesi ve İskele Kaymakamlığı’na birçok kez şikayette bulunan Coşkun, Çevre Dairesi ve İskele Kaymakamlığı’nın bu konuya duyarsız kaldığı iddiasıyla, İskele Kaza Mahkemesi’nde; Yeni Erenköy Belediyesi, Çevre Dairesi Müdürlüğü ve İskele Kaymakamlığı’na karşı dava açtı.
Dipkarpaz Belediyesi’nin İskele Kaza Mahkemesi’nde açtığı davanın ilk duruşmasında, Dipkarpaz Belediyesi Başkanı Suphi Coşkun dinlenirken, bugünkü duruşmada Çevre Dairesi Müdürü ve İskele Kaymakamı, dinleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu