GenelKıbrısManşet

Belediyenin inadı işletme kapattırdı

Mehmetçik’te su istasyonu işletmeciliği yapan Fevzi Çakmak, belediyeye ait su istasyonu ile rekabet edemediği için iş yerinin kapısına kilit vurmak zorunda kaldı

ÖZEL HABER

Mehmetçik’te su istasyonu işletmeciliği yapan Fevzi Çakmak, belediyeye ait su istasyonu ile rekabet edemediği için iş yerinin kapısına kilit vurmak zorunda kaldı

“BELEDİYEYE DİLEKÇE VERİP TALEPTE BULUNDUK”

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve Meclis üyelerinin ‘inadı’ Mehmetçik’te bir işletmenin kapanmasına neden oldu. Mehmetçik’te su istasyonu işletmeciliği yapan Çakmak, belediyeye ait su istasyonu ile rekabet edemediği için iş yerinin kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’ne dilekçe vererek 19 lt’lik bir damacana suyun 6 TL’ye satılmasının mümkün olmadığını dile getiren Çakmak, gereğinin yapılmasını belediyeden rica etti. Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve Belediye Meclis Üyeleri bu talebi değerlendirmeden reddetti.

“BELEDİYE BİZİMLE REKABETE GİRDİ”

Konuyla ilgili İskele-Karpaz Belediyesi’ne açıklamalarda bulunan Fevzi Çakmak, “Belediye aynı suyu 6 TL’den sattığı için bizim bu fiyatla rekabet etmemiz mümkün değil. Belediye Meclis üyeleri tarafından hiçbir maliyet hesabı yapılmadan fiyat artırımı talebi reddedildi. Akılcı ve olgun bir yaklaşımlar maliyetler ortaya konulup tartışılabilir ve mantıklı bir sonuç elde edilebilirdi. Özellikle bir Meclis üyesinin toplantıda bu talebe karşı öfkeli bir çıkışta bulunduğunu da öğrendim ve buna anlam veremedim” dedi.

“AYLARCA ZARARINA HİZMET VERDİK”

Aylardır bölge halkına zararına hizmet verdiklerini dile getiren Çakmak, “Özverimizin hiçbir değeri yok. Belediyenin de su satış istasyonu olması nedeniyle onların fiyat değişikliği yapmadan bizim fiyat artışı yapmamızın mümkün olmadığını anlatmaya çalıştık ama bu mümkün olmadı. Bu anlamsız inat tavrı karşısında daha fazla zarar etmeden işletmemizi kapatmaya karar verdik” diyerek, kendisine karşı bilinçli şekilde yapılan bu kötülüğü asla affetmeyeceğini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu