KıbrısManşetToplum

Bellapais Inner Wheel Kulübü, Ayça Alav için taziye mesajı yayımladı

Bellapais Inner Wheel Kulübü korkunç cinayete kurban giden Ayça Önkol Alav için başsağlığı mesajı yayımlandı.

Bellapais Inner Wheel Kulübü, feci şekilde hayatını kaybeden Ayça Alav için taziye mesajı yayımlayarak, “Her türlü şiddetin karşısında, kadınların mücadelesinin yanındayız” dedi.

Bellapais Inner Wheel Kulübü yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemiz Cumartesi sabahı güne Ayça Önkol Alav’ın vahşi bir şekilde cinayete kurban gittiği haberi ile başladı.

Bu cinayet KKTC’de infial yaratmıştır. Bir kez daha bu acı olayla ülkemizdeki güvenlik sorunun artarak devam ettiğini görmekteyiz.
Ülkemizde koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmadığı müddetçe de bu cinayetlerin önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünün karşısındayız.
Ayrıca devletin; yağmacılık eğilimi ile ülkemizde bulunan yabancıların şiddetine uğrayan vatandaşların can güvenliğini sağlaması için birtakım tedbirler alması gerekmektedir.
Dünyanın en büyük uluslararası kadın sivil toplum kuruluşlarından Inner Wheel’in bir parçası konumundaki Bellapais Inner Wheel olarak her türlü şiddetin karşısında, kadınların mücadelesinin yanındayız.
Olay faillerinin en erken zamanda polis tarafından yakalanarak ülkemize iade edilmelerini, yargı huzuruna çıkarılmasını diliyoruz.
Ayça Önkol Alav’ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu