GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Belli ki bu iddiaları üstüne alan yok

Türkiyeli Gazeteci Cevheri Güven'in sağlam bir istihbarat çalışmasıyla, hatta desteği ile ortaya attığı iddialar öyle böyle değil… Rüşvet ve benzeri iddialar, ses kayıtları sosyal medyada almış başını gidiyor. Bu iddialar içinde adı geçen siyasiler var, gazeteci kimliği taşıyanlar var

Türkiyeli Gazeteci Cevheri Güven’in sağlam bir istihbarat çalışmasıyla, hatta desteği ile ortaya attığı iddialar öyle böyle değil… Rüşvet ve benzeri iddialar, ses kayıtları sosyal medyada almış başını gidiyor. Bu iddialar içinde adı geçen siyasiler var, gazeteci kimliği taşıyanlar var.

Gazeteci Cevheri Güven çok iddialı bir şekilde hem ses kaydını yayınladı hem bildiklerini tek tek aynı iddia içinde anlattı izleyicisine. Mevzular derin. Ve fakat bu iddialar içinde ülkemizi de yakından ilgilendiren çok önemli detaylara yer verdi, hatta isimler ortaya attı. İşte o isimlerin susmak ve ölü taklidi yapmak yerine elli kez düşünüp konuşması gerekiyor.

İddialar öyle böyle değil.

Çok ciddi iddialar var, zan altında bırakacak iddialar. Bu nedenle en az Gazeteci Cevheri Güven kadar kararlı bir şekilde çıkıp bu iddiaların gerçek olmadığını açıklamaları gerekiyor.

Zira topluma bir izah sorumlulukları vardır.

Milyar dolarların konuşulduğu, milyon dolarların rüşvet olarak dillendirildiği iddialarda adı geçen gerek Türkiye’deki gerekse Kuzey Kıbrıs’taki siyasetçilerin oturdukları makamlar itibarıyla konu bir o kadar daha büyük önem arz ediyor. Bu kadar küçük ölçekli bir ülkede adı edilen paraların nasıl kazanıldığı konusunda bir fikri olmalı ülkeyi yönetenlerin de..

Gazeteci Cevheri Güven’in iddia ettikleri bir yana, bu iddialarda adı geçenlerin konuşması halkı aydınlatması zarureti var elbette! Ve fakat bu ülkede siyasi makam sahibi erkin mafya ilişkileri yeni bir durum olmadığı gibi bilinmeyen bir şey de değil…

Dolayısıyla toplumun önüne Gazeteci Cevheri Güven’in iddialı bir şekilde koyduğu ya da iddia ettiği ve Dünya’nın her yerine ulaşan bu ses kaydı ve iddialara çıkıp adı geçen kişilerin açıklama yapmaları gerekiyor. Bütün bunlar iddiadır ve gerçek payı yoktur diye bilmelidirler. Ve fakat şu ana kadar herhangi bir açıklama yok, en azından ben görmedim. Lakin iddiaların Kuzey Kıbrıs ayağında bahse konu olan kişiler sıradan insanlar değil ki konu birkaç gün konuşulur ve nasıl olsa unutulup gider ayağına yatılmayacak kadar hassas ve önemli. Dolayısıyla iddialar çok ciddi sonuçlara gebedir, nitekim Gazeteci Cevheri Güven’in ortaya koyduğu bu iddiaların arkası daha temelli bir şekilde gelmeye devam edeceğe benziyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu