KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Belli konularda Türkiye rahatsız

2024 yılında Kuzey Kıbrıs'ta yapılacak yatırımları konuşmak için Türkiye'ye gidebileceklerini öngörmeyecek tecrübeye hepimizin sahip olduğunu düşünüyorum

Geride bıraktığımız hafta sonu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel apar topar Türkiye’ye giderek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüler. Bu görüşmede Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ayni zamanda Kıbrıs işlerinden sorumlu Cevdet Yılmaz da hazır bulundu..

Ersin Bey’e göre görüşme talebi kendilerinden gelmiş. Lakin güvenilir kaynaklardan sağlanan bilgi akışında böyle bir gelişmeye yer verilmiyor. Dolayısıyla Türkiye’ye çağrıldıkları ihtimali oldukça yüksek.. Bu toplantıda ne görüşüldü konusuna gelince.. Açıkçası bunu önümüzdeki süreçte anlayabileceğiz. Ve fakat bu olağan dışı  toplantıda 2024 yılında Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak yatırımları konuşmak için Türkiye’ye gidebileceklerini öngörmeyecek tecrübeye hepimizin sahip olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’nin siyasetini yakinen izleyen Türkiye’deki dostlarımızdan sağlanan bilgi kapsamında Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’taki kara para trafiğinin uluslararası raporlara yansıması bir yana, bu trafiğin sağlanmasına katkı yapan paravan işletmelerin varlığı ve bu odaklarla devlet içinde makam sahibi kişi özelinde kurulan ilişkilerin de Kuzey Kıbrıs’taki kara para trafiğini kolaylaştırdığı yönündeki bilgiler Türkiye’deki yönetimin başını ağrıtmaya başladı. Haliyle bu kaygıların birinci ağızdan Kuzey Kıbrıs’taki otoriteye iletildiği yönünde bilgiler var..

Kıbrıs sorunu özelinde de birtakım gelişmelerin bizleri beklediği gerçeğinden hareketle, 2024 yılı ile birlikte Türkiye, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz kapsamında  ilişkilerinin olumlu seyretmesi durumunda Kıbrıs için yeni bir hareketlenme süreci başlayabileceği de konuşulanlar arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu