KıbrısManşetSiyasetSpor

“Ben maydanoz olmayım abi”

Mâlum, Spor Şûramız kapıda. Yeni Tüzüğü okuduk geçen. Bir sürü madde değişmiş. Tüzüğü yazan arkadaşlar Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’na adaylık konusunda işi o kadar abartmış ki ‘spor’ camiasından gelmek artık zor

TV kanalları arasında surf yaparken Show TV’ye çakıldık geçen akşam. Önce katiller, gasplar, çeşitli şiddetler ve diğer hırsızlıkları izlettiler. Sonrasında da Muhabir kızcık mikrofonu kapıp Eminönü’ye gitmiş. Mâlum, Eminönü’ye giden bilir. Türkiye’nin özeti bir semt! Her cinsten ve de ilden birileri var o bölgede. Neyse, kızcık soruyor ve cevaplar tam da biz’lik; “Başbakan Kim? Recep Tayyip Erdoğan. E Cumhurbaşkanı kim? O da Erdoğan… Cumhuriyeti kim kurdu? Özal… İstiklâl Marşımızı kim yazdı? Kanuni Sultan Süleyman… Son askeri darbe ne zamandı? 30 Ağustos… Kaç AB ülkesi var? Ağabey maydanoz olmayım… Kıbrıs adası nerde? Karadeniz’de… AB üyesi miyiz? Evet… Kaç milletvekilimiz var? 30-40 civarı… Türkiye hangi kıtada? Brezilya… Kaç bölgemiz var? Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu… KKTC’nde hangi dil kullanılır? Dilimin ucunda. Haa, Rumca… Ya başkenti? Akdeniz şehri” dediler zat-ı şahane vatandaşlar.

Canım Anadolu insanı sadece ilgili sorulara doğru cevap verdi ilgili ‘şaka gibi’ cevaplar bölümünde. Memleket ile pek alâkası yok vatandaşın ama konu futbola geldi mi Stefan Kuntz’a bile futbol dersi verecek çok harbiden de!

Ya bizde durum ne? Mâlum, Spor Şûramız kapıda. Yeni Tüzüğü okuduk geçen. Bir sürü madde değişmiş. Tüzüğü yazan arkadaşlar Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’na adaylık konusunda işi o kadar abartmış ki ‘spor’ camiasından gelmek artık zor. “Ya su tesisatçısı olacan, ya da bankacı” cinsinden filân olduk yani. Hâl böyle olunca da gelecekte spora ilişkin sorunlarda yukarıda belirtilen vatandaş gibi “Ben maydanoz olmayım abi” cinsinden falan adaylar mı gelecek? Hayrolsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu