KıbrısManşetSiyasetToplum

“Ben yaparım olur” demekle olmuyormuş!

Yapımı tamamlanmadan hizmete açılan Ercan Havalimanı‘nda, elektrik kesintisi nedeniyle hem terminal hem de hava sahası tamamen devre dışı kaldı

Yapımı tamamlanmadan hizmete açılan Ercan Havalimanı‘nda, elektrik kesintisi nedeniyle hem terminal hem de hava sahası tamamen devre dışı kaldı.

2 SAAT BOYUNCA HAVA TRAFİĞİ DURDU
Ercan Havalimanı Yeni Terminal binası ve pistinin hizmete girmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, halen hava trafiğini tehlikeye atacak sorunlar yaşanıyor. Ercan Havalimanı’nda yaşanan elektrik kesintisinin ardından jeneratör sistemlerinin de devreye girememesi nedeniyle, yaklaşık 2 saat boyunca hava trafiği durduruldu. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Ercan Havaalanı’nda bir buçuk saatliğine durdurulan hava trafiğinden 5 uçağın etkilendiğini açıkladı. 3 gelen, 2 de giden uçağın hava trafiğinin durdurulmasından etkilendiğini, iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşandığını kaydeden Sofi, “Sivil Havacılık Dairesi personeli arızanın giderilmesi için insanüstü gayret gösterdi” dedi. Sofi, benzer bir durumun tekrarlanmaması için gereken önlemlerin alınmaya çalışıldığını söyledi.

BAŞBAKAN ÜSTEL VE BAKAN ARIKLI DA ERCAN’DA KALDI
Ercan Havalimanı Yeni Terminal binası ve pistinin dört dörtlük şekilde tamamlanmadan hizmete açılmasının yaratacağı sorunlara ilişkin defalarca kez yapılan uyarılara kulak tıkayan UBP-DP-YDP hükümeti; elektrik altyapısı sorunlu olan, Hava Trafik Kontrol Kulesi yeni pistten oldukça uzak olan, stabil meteoroloji cihazları bulunmayan yeni terminal binası ve pistin hizmete açılmasına göz yumdu. Söz konusu sorunun müsebbipleri olan Başbakan Ünal Üstel ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın uçakları da yaşanan sorun nedeniyle havalanamadı.

ELEKTRİK ALTYAPISI YETERSİZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, elektrik kesintisi nedeniyle çok tehlikeli anlar yaşandığını, krizi yönettiklerini ancak Ercan Havalimanı‘nın hem terminal hem de hava sahası olarak yaklaşık 2 saat boyunca tamamen devre dışı kaldığını belirtti. Elektrik kesintisinin yaşandığı süreçte; radarların uçakları göremediğini, frekansların tamamen gittiğini, yayın yapamadıklarını ve uçaklarla iletişim kuramadıklarını söyleyen Kapısız, bu gibi tehlikeli anların yaşanabileceğine dair daha önce defalarca uyarı yaptıklarını hatırlattı. Kapısız ayrıca, hava sahasını kullanman az 20 uçağın bu olumsuz durumdan etkilediğini de aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu