GenelKıbrısManşet

Bengihan: “13.maaşlar sebepsiz yere zenginleşenlerden alınmalı”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Ada TV'de konuştu.

-Mine İçsel

13.maaşlar konusunda açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, maaş ödemesinin Türkiye’den alınacak olmasını eleştirdi.

“Parayı veren düdüğü çalar” diyen Bengihan, KKTC olarak söz konusu kaynağın Türkiye’den beklenmemesi gerektiğine vurgu yaparak, gereken fonun ülke içerisinde yaratılabileceğini belirtti ve önerilerini sıraladı.

Sınırsız vergi ve muafiyetler kaldırılmalı

Bengihan, ilk olarak servet sahibi olanlara, Devletin tanıdığı sınırsız imtiyazın ve muafiyetin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak nasıl yaratılacak?

Ülkede var olan Yükseköğrenim teşvikini hatırlatan Bengihan; “Bu teşvikten yararlanan üniversite sahipleri 1 kuruş vergi ödemiyor. Gelen öğrencilerin karantina ücretlerini bile biz ödedik. Ülkeye kaynak yaratacaksak; ödemememiz lazım” diyerek kaynak yaratılacak kalemler konusunda şöyle devam etti;

“İsraf adı altında bazı sermayedarlara tanınan muafiyetler ve teşvikler bitecek. Sınırsız teşvik ve muafiyet yoktur dünyanın hiçbir yerinde. Turizmde 10 yıldır bu, Yükseköğrenim de neden sınırsızdır? Bu sebeple bu teşvikler sınırlandırılmadı. Ülkede beyan edilen gelir vergilerinin denetimlerini yapacağız. Beyan edilenler bile ödenmiyor.Turizm ve yükseköğrenimde çalışan üst düzey çalışanların bile sosyal sigortaları asgari ücretten yatırılıyor. Bu görmezden geliniyor. Neden? Devletten daha zengin olan iş insanları var. Devletin sağladığı ayrıcalıklarla devletten daha zengin oldular. Fakir devlet mi olur? Nasıl devletten daha zengin insanlar türedi? Bir yerde demek ki yanlışımız var.Paramız yok dedik sosyal sigortaa destek ödemesi dedik, listeye baktığımızda büyük marketler market zincirleri de var.  Hal böyle iken; sen giderlerini kısmazsan, ‘pandemi oteli’ diye her ay 32 milyon TL ödersen bizim partili diye, kalmaz tabi para.13.maaşlar sebepsiz yere zenginleşenlerden alınmalı.Vergiler adil toplanmazsa normal maaşlar için de açıp elimizi dileneceğiz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu