KıbrısManşet

Bengihan: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, ülkede adaletli bir tasarruf sistemi getirilmediği ve ülkenin çok kazananlarının özveri göstermemesi durumunda tedbirlere itiraz edeceklerini bildirdi

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy ile bugün “Ekonomik tedbirlerle” ilgili bir toplantı yapan kamuda örgütlü sendikalar, “Elimizi taşın altına koymaya hazırız ama yalnızca devlet çalışanı değil, herkes özveri göstermeli” dedi.
Haber Kıbrıs’tan edinilen bilgilere göre, sendikalar, ülkede adaletli bir tasarruf sistemi getirilmezse, ülkenin çok kazananları da özveri göstermezse, tedbirlere itiraz edeceklerini bildirdi.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, özveride bulunmaya hazır olduklarını ama ülkede çok kazanan kesimlerin de ne gibi özveride bulunacağını görmek istediklerini, hükümete ilettiklerini söyleyerek, ülkede kimlerin çok kazandığının, öncü sektörlerin hangilerinin olduğunun bilindiğini belirtti.
Hükümete, bu kesimlerin kazançları üzerinden ek vergi getirilmesini önerdiklerini kaydeden Bengihan, “Örneğin her taraf kapalıyken şu anda açık olan iş yerleri, üretim yapan işletmeler var. Onların durumu göz önünde bulundurulmalı, onlardan ek vergi talep edilmeli” dedi.
Hükümetten gelir gider kalemleri konusunda şeffaf olunmasını istediklerini, böylelikle genel adaletli bir tasarruf yapılıyor mu görüleceğini, o zaman kimsenin tasarruflara itiraz etmeyeceğini belirten Güven Bengihan, devlet ve hükümet yetkilerinin, siyasilerin de kendi gelirlerinden ek kesinti yapmasının tüm ülkeye örnek olacağını vurguladı.
Bengihan, “Hükümet, sosyal devlet anlayışını benimsemeli, vatandaşlara mümkün oldukça hayat kolaylaştırılmalı” dedi.

“MAAŞLARDAKİ KESİNTİ ORANINI TATAR AÇIKLAYACAK”

Güven Begihan, toplantıda devlet çalışanlarından 4 bin TL ve üzeri maaş alanlardan kesinti yapılacağının söylendiğini ama ne kadar kesinti yapılacağının açıklanmadığını belirterek, “Kesinti oranını pazartesi Başbakan Ersin Tatar açıklayacakmış. Kesinti oranını da bilmemiz gerekir” dedi.
KTAMS Başkanı Bengihan, şöyle konuştu: “Neden şeffaflık istiyoruz? Mesela akaryakıt fiyatları uluslararası alanda düştü, bizde benzin- mazot fiyatı neden düşmüyor, bilmek istiyoruz. Özel sektördeki işçi zor günler yaşarken ve devlet çalışanından kesinti yapılırken, halkın alım gücü korunmalı, karşımıza kimse fahiş fiyatlarla çıkmamalı. Fırsatçılar tespit edilmeli. Yıllardır başarılamayan haksız kazançların önüne geçilmeli, kayıt dışılığa son verilmelidir”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu