EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: Hani siz İngiliz anahtarıydınız?

Bengihan, “Sayın Olgun Amcaoğlu Maliye Bakanıyken 13. Maaşlarla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti. Sayın Olgun Amcaoğlu böyle derken Sayın Dursun Oğuz göreve gelince ne değişti?  Bu para nereye gitti?” diye sordu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un 13. Maaş konusundaki açıklamalarını eleştirdi. Olgun Amcaoğlu’nun Maliye Bakanlığı döneminde yaptığı açıklamaları anımsatarak, Amcaoğlu’nun 13. Maaşların ödenmesinde sıkıntı yaşanmayacağını ve gerekli kaynağın hazır olduğunu söylediğini kaydeden Bengihan, Olgun Amcaoğlu’na çağrı yaparak bir açıklama beklediklerini ifade etti.

GIYNIK ÖZEL –  Taha Can GÜRLEK

“UBP, DP ve YDP Genel Başkanları hükümet kurulmadan önce, Bu ülkenin önünü açabilecek hükümet formülünün kendileri olduğunu söyleyip durdular. Hatta UBP’liler kendilerini İngiliz anahtarına benzetip açamayacakları kapı olmadığını söylemişlerdi” diyen Bengihan, AKP yetkilileriyle en iyi ilişki ve diyaloğu kendilerinin kurabileceğini lanse etmişlerdi” dedi.

AMCAOĞLU’NA ÇAĞRI

“Sayın Olgun Amcaoğlu Maliye Bakanıyken 13. Maaşlarla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını söylemişti. Sayın Olgun Amcaoğlu böyle derken Sayın Dursun Oğuz göreve gelince ne değişti?  Bu para nereye gitti? Yoksa 13. Maaşlar seçimlere malzeme mi yapıldı?” sorularına yanıt aradıklarını belirten Bengihan, “13. Maaşlar hazır diyen dönemin Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun çıkıp açıklama yapması boynunun borcudur” diyerek, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na çağrıda bulundu.

“13. MAAŞI ÖDEMEMEK YASALARA AYKIRI”

“İlgili yasalarımıza göre “Aralık ayı içinde 13. Maaş ödenir” deniliyor. Bu yasa amir hükmündedir ve 13. Maaşı Aralık ayında ödemedikleri takdirde yasalara aykırı iş yapmış olurlar” diyen Güven Bengihan, “18 aydır Meclis’te görevine gelmeyen Hüseyin Özgürgün’ün istifa talebi talebini reddedenler ve bu süre içerisinde yaklaşık 500 bin, aylık 26 bin 857 TL brüt maaşı ödemeye para bulanlar, bin 500 TL’ye muhtaç olan emekçilere ödeme yapmadılar ve ne kadar halkçı olduklarını gösterdiler” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu