GenelKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Havalimanında greve gidebiliriz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, üç sendikanın gerçekleştireceği şok eylemler öncesi katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, üç sendikanın gerçekleştireceği şok eylemler öncesi katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın belini büken zamların,  açlık sınırının altında kalan asgari ücretin protesto edileceğini ifade eden Bengihan hafta sonuna kadar yürüyüşlü protesto eylemlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

“Bugünden itibaren hem örgütlü bulunduğumuz dairelerdeki çalışanlara hem de sokakta olan tüm insanlara bu ülkede uygulanan zamlara karşı protesto başlatma adına bir eylemlilik süreci başlattık” ifadelerine yer veren Bengihan,  “Fakirleşen bu halka açlık sınırının altında kalan asgari ücretliye bu kadar zam yapılmasının büyük bir insafsızlık olduğunu protesto etmeyi halkımızla birlikte sahiplenirsek mesaj daha anlamlı olur ve eylem mesajlarımız daha doğru yere gider” dedi.

“Bize bu zamları yaşatanların hesap vermesi gerekir” şeklinde konuşan Bengihan, “Şu an hükümetin başı Ersan Saner olarak gözükmektedir. Son bir yıllık yanlış ekonomik politikaları uygulayan şu anki bakanlardır onların en sert şekilde tepki görmesi gerektiğine inanmaktayız” diyerek vatandaşa tencere, tavalarını hazırda bulundurmasını söyledi. Tüm eylem materyallerinin kullanılacağını da sözlerine ekleyen Bengihan, yarın sabah Başbakanlık ışıkları, Citroen ışıkları, terminal çemberinde zamlara hayır pankartı açarak siyah kurdelelerinin dağıtılacağını belirtti.

“‘Zamlara hayır’ sloganını bunu bize yaşatanların gözünün içine soka soka ve haykıra haykıra bağıracağız. Bu halk zamların altında ezilmektedir bunu yeni kurulacak hükümet de bilsin ona göre ayağını denk alsın uyarımızı yapalım” uyarısında bulunan Bengihan, ada genelinde şok eylemlerinde kapıda olduğuna işaret etti.

Şok eylemler arasında havalimanının dahi durma noktasına gelebileceğini kaydeden Bengihan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sık sık gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerine de vurgu yaparak, daha önce yaptıkları eylemi hatırlattı. Bengihan,  Sayın Tatar’a bir gece ansızın gelebilirim diyerek hatırlatarak kendisini karşılamıştık bu sefer de Sayın Tatar belki de gideceği yerden geri dönemeyecek çünkü havalimanında grev koyabiliriz. Sayın Tatar, Trabzon’a gidebilir ancak Trabzon’dan KKTC’ye gelemeyebilir. Çünkü grevde olduğumuzu düşünmesi gerekir.  O yüzden şok grev ve eylemlerimizin olduğunu söyleyebilirim” dedi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu