KıbrısManşet

Bengihan: Hükümet topluma daha fazla zarar vermeden bir an önce istifa etmelidir

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “UBP-DP-YDP Hükümetinin ülkeyi yönetemediği gerçeği her gün tekrarlayarak yüzümüze tokat gibi iniyor. PCR testleri ile ilgili aldıkları karar da bunun en son örneğidir” denildi.

 

KTAMS Başkanı Güven Bengihan’ın imzasını taşıyan açıklamada, Başbakan Ersan Saner’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, “aşı yaptırmayı teşvik etme gerekçesiyle aşısız kişilerin testlerinin ücretli olacağını” duyurduğu fakat bir gün sonra Bakanlar Kurulu’nun “aşılı kişilerin de testlerinin ücretli olacağının” açıklandığı ifade edildi.

“KARAR, NE BİLİMSEL NE DE EKONOMİK AKLA UYGUN DEĞİL”

Koronavirüs pozitif vakaların hızla tırmandığı ve doktorların önümüzdeki aylarda vaka artışının daha da tırmanacağı yönünde uyarı yaptığı bir süreçte böyle bir kararın alınmasının, ne bilimsel ne de ekonomik akla uygun olmadığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İNSANLAR KARNINI DAHİ DOYURAMAZKEN HANGİ PARA İLE TEST YAPTIRABİLECEK?”

“Açlık sınırı altındaki asgari ücretle çalışan insanlar karnını dahi doyuramazken hangi para ile test yaptırabilecek. Tüm toplumun sağlığını göz göre göre tehlikeye atan bu akıl dışı karar derhal geri alınmalıdır. “

Başbakan Ersan Saner’in bir gün söylediği ile ertesi gün söylediğinin, birbirini tutmadığı ifade edilen açıklamada, “Sağlık Bakanı tamamen farklı telden çalıyor. Devlet ciddiyeti bunun neresinde?” sorusu soruldu.

“HÜKÜMET TOPLUMA DAHA FAZLA ZARAR VERMEDEN BİR AN ÖNCE İSTİFA ETMELİDİR”

Bengihan, açıklamasında, “Pandemi nedeniyle halkın ekonomi ve sağlık açısından yaşadığı çöküş yanında UBP-DP-YDP Hükümetinden kaynaklanan yönetememe durumu ülkemizi hızla kaosa doğru sürüklüyor. Yönetemeyen bu hükümet topluma daha fazla zarar vermeden bir an önce istifa etmelidir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu