KıbrısManşet

Bengihan: Kamuda eşit iş yapan çalışanlar arasında maaş farkı var

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Postası’na kamuda ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen yasanın eşit işe rağmen maaş farkı yarattığını anlattı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Postası’na kamuda ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen yasanın eşit işe rağmen maaş farkı yarattığını anlattı.

“KAMUDA EŞİT İŞ YAPAN ÇALIŞANLAR ARASINDA MAAŞ FARKLARI VARDIR”

“Kamuda eşit işi yapan çalışanlar arasında maaş farkları vardır” vurgusunu yapan Bengihan, kamuda ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen 47/2010 tarihli yasa ve 7/79 Kamu Görevlileri Yasası’na göre çalışanlar olduğunu kaydetti.

“GÖÇ YASASI’NDA KAMUYA GİRENLERİN BAŞLANGIÇ MAAŞLARI YÜZDE 20 DAHA AZ”

‘Göç Yasası’ kapsamında kamuya girenlerin başlangıç maaşlarının yüzde 20 daha az olduğunu ifade eden Bengihan, bu durumun çalışanlar arasında adaletsizlik yarattığını söyledi.

Bu durumun çalışma barışını da bozduğunu kaydeden Bengihan, verimliliğin düştüğünün de altını çizdi.

“GÖÇ YASASI’NIN KALDIRILMASI GEREKİYOR”

‘Göç Yasası’nın mümkünse toptan kaldırılması gerektiğini dile getiren Bengihan, bu yasa kaldırılana kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Yüzde 20’lik bir maaş farkının olduğuna işaret eden Bengihan, ‘Göç Yasası’ kapsamında çalışanların maaşlarına hayat pahalılığının üzerine artı yüzde 4 daha eklenmesi gerektiğini anlattı.

Aradaki maaş farkının düşürülmesi gerektiğine vurgu yapan Bengihan, maliyenin sıkıntılarını ve bütçe yetersizliğini bildiklerini o nedenle artı yüzde 4’ün makul olduğunu belirtti.

“BÜYÜK SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BÜYÜK MÜCADELE GEREKİR”

Büyük sorunları çözmek için büyük mücadele gerektiğini ifade eden Bengihan, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Bir fili bir oturuşta yiyecek durumunuz yoktur. Fili, küçük küçük parçalara bölerseniz, filin bütününü yemiş olursunuz. Küçük küçük dokunuşlarla maaş farkını kaldırmak hedefimiz.”

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu