KıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Maliye-Sen kime hizmet ediyor?

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, “Maliye-Sen’in kime hizmet ettiği anlamakta güçlük çekiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Sendikal Platform’da yer alan ve Cuma günü gerçekleştirilecek genel grev ve eyleme destek verecek olan tüm sendikaların böyle bir kararı olmadığını ve bu kararı desteklemediğini belirten Bengihan, “Bu acemice alınan bir karardır ve bu kararın kime hizmet ettiği de muammadır” dedi

 

 

Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (Maliye-Sen)’nın yarından itibaren cuma gününe kadar tam gün greve giderek maaş ödemeleri dâhil olmak üzere tüm ödemeleri durdurma kararı aldıklarına yönelik açıklaması ülke genelinde büyük şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, “Maliye-Sen’in kime hizmet ettiği anlamakta güçlük çekiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Sendikal Platform’da yer alan ve Cuma günü gerçekleştirilecek genel grev ve eyleme destek verecek olan tüm sendikaların böyle bir kararı olmadığını ve bu kararı desteklemediğini belirten Bengihan, “Bu acemice alınan bir karardır ve bu kararın kime hizmet ettiği de muammadır” dedi. Bengihan, Sendikal Platform’de yer alan ve Cuma günkü genel greve destek verecek olan sendikaların yarın saat 11.00’de KTAMS’ta basın açıklaması gerçekleştireceğini ve bu konun da değerlendirileceğini açıkladı.

“AMAÇLARI NE? VE KİME HİZMET EDİYORLAR?”

Sendikal Platform’un Cuma günü gerçekleştireceği tam gün grev ve eylem kararı gündemdeyken, Maliye-Sen isimli sendikanın bu tavrı Sendikalar arasında da şaşkınlığa neden oldu. Maliye Bakanlığı’nda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, “Maliye-Sen’in bu tavrıyla kime hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Maliye-Sen’in hedefi Cuma günü için grev yasağı koyulmasını sağlayarak grev gerçekleştireceğimiz stratejik yerlerde grev yapılmasını engelleyerek elimizi zayıflatmak mı? Yoksa maaş ödemeleri için kaynak bulamayan hükümete zaman kazandırmak mı? Yoksa toplumu sendikalara karşı kışkırtmak mı?” diyerek bu durumun kafalarda ciddi soru işaretlerine neden olduğunu kaydetti.

“MALİYE-SEN’İN ALDIĞI KARAR KENDİSİNİ BAĞLAR”

Maliye-Sen’in 2-3 ay önce kurulmuş bir sendika olduğunu ve Maliye Bakanlığı’nda yetkili sendikalar arasında olmadığını dile getiren Bengihan, “Bu sendika maaş ödemelerini durduracak yetkiye ve güce sahip bir sendika değildir. Maliye ve Hazine çalışanlarının büyük bir kısmı KTAMS üyesidir ve biz böyle bir tavrı desteklemiyoruz. Maliye-Sen’in kendi başına aldığı bu karar sadece kendisini bağlar” şeklinde konuştu.

“MALİYE-SEN’İN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK”

Maaş ödemelerinin Maliye-Sen’in yetkisinde olan bir durum olmadığını kaydeden Bengihan, “Maaş ödemeleri zaten çoktan hazırlandı, puantajlar, hesap kesimleri gerçekleşti ve bordrolar bankalara gönderildi. Bugün zaten emeklilerin maaş ödemeleri yapıldı. Bankalar da kamu çalışanlarının maaş ödemeleri için talimat bekliyor. Maaş ödemeleri Maliye Bakanlığı’nın bir talimatına bakar ve zaten bu talimatı veren de Maliye-Sen değildir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu