GenelKıbrısManşet

Bengihan: “Romalılar rant çevresine iş yaptırmadığında yolları 2000 yıldır sağlam duruyor”

-Mine İçsel

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, katıldığı programda ülke yollarındaki durumu değerlendirdi.

5 ay önce yapılan yolların harap bir halde olduğunu belirten Bengihan, sosyal medyada da gündem olan “2000 yıllık Roma yolları ve 5 aylık KKTC yolları” görseline dair görüşlerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romalılar zamanında “indiregandi yoktu” diyen Bengihan, ülkedeki otorite boşluğundan dolayı usulsüz işler yapıldığından ve bu kişilerin hiçbir şekilde hak ettikleri cezaları almadıklarından dert yandı.

Bengihan konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Ülkede otorite boşluğu var. Otorite boşluğu varsa bir ülkede her zaman suiistimal vardır. Birileri suç işliyorsa, yanlış bir şeyler yapıyorsa ve cezalandırılmıyorsa; bir caydırıcılık olmaz. 5 ay önce yapılan asfalt harap oluyor bizde. Romalıların yaptığı 2000 yıllık yollar ise hala sapasağlam durumda. 2000 yıl önce yapılan yolda herhangi bir indiregandi düşünmemişti Romalılar çünkü. Şuan uygulanan KKTC gerçeği; sistemsizlikten menfaat yaratan çevreler; ne kadar menfaat yaratıyorsa, ne kadar fazla cebini dolduruyorsa ne kadar ‘indiregandi’ yapıyorsa ve bunun sonucunda da ceza almıyorsa denetim yok diye; neden birdaha yapmasın? Bunlara hesap sorulsa, en ağır şekilde cezalandırsalar başkası bunu yapmaya cesaret eder mi? Etmez. Suçlu varsa cezalandıracaksın ki örnek olsun. Biz de hep yapanın yanına kar kalır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu