GenelKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Sünnetçi korkusu vermeye çalışıyorlar

GIYNIK ÖZEL

KTAMS’ın ek mesaiye kalmama eylemi başlattığını Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı olarak bildirdiğinin altını çizen Bengihan, “Sendika kararıyla çalışanlar eylemdeyken haklarında hiçbir disiplin soruşturması başlatamaz” şeklinde konuştu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nın Başsavcılık’tan aldığı görüş doğrultusunda Cumhuriyet Meclisi’nde görevli stenografların ek mesaiye kalmama eylemine yönelik idari disiplin soruşturma başlatacağına ilişkin kararının hiçbir yasal dayanağı olmadığını savundu. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Hükümetin borazanlığını yapan bir gazete” üzerinden Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin personelin üzerine korku ve baskı yaratmaya çalıştığını savunan Bengihan, “Meclis çalışanlarını sahipsiz sanıyorlar ama yanılıyorlar” dedi.

“NORMAL KOŞULLAR OLSA SORUŞTURMA AÇILABİLİRDİ”

Anayasa ve yasaların çalışanlara eylem yapma hakkı verdiğini ifade eden Bengihan, “Çalışanların grev başlattığı bir iş yerinde önce grev hakları 60 gün süreyle erteleniyor. Bu ertelemenin ardından da hükümet adına kimseden bir uzlaşı çağrısı gelmiyor. Bizler de grev erteleme kararının ardından bir eylem şekli olan ek mesaiye kalmama eylemi uyguladık. Normal koşullarda sendika bir grev ya da eylem kararı açıklamasa ve personel ek mesaiye kalmasa, böyle bir durumda personel hakkında soruşturma açılabilirdi” şeklinde konuştu.

“EK MESAİYE KALMAMA EYLEMİ MECLİS’E YAZILI OLARAK BİLDİRİLDİ”

KTAMS’ın ek mesaiye kalmama eylemi başlattığını Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı olarak bildirdiğinin altını çizen Bengihan, “Sendika kararıyla çalışanlar eylemdeyken haklarında hiçbir disiplin soruşturması başlatamaz. Sendikalar eylemdeyken greve çıkan ya da eyleme katılan çalışanlara yönelik idari bir işlem yapılması, Anayasa’nın eylem, grev, yürüyüş yapma hakkı ve sendikaların grev, eylem başlatma hakkı ihlal edilmiş olur. Bu ülkenin yasaları eylem ve grev yapan çalışanın haklarını her türlü şekilde korumaktadır. Çalışanların eylemde oldukları süre mesaide çalışıyorlarmış gibi atfedilemez” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu