KıbrısManşet

Bengihan: Tatar, Türkiye’de il il gezerken halk burada perişan!

KTAMS bugün Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi‘nde 08:00-13:00 saatleri arasında başlattığı grevin ardından, Sağlık Bakanlığı önünde de bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nda yaşanılan sorunlarına çözüm üretilmemesi ve bakanın keyfi, partizanca aldığı bazı kararlar neticesinde çalışanların huzursuz ve mutsuz olmasından kaynaklı olarak açıklama ve grev yapma ihtiyacı duyduklarını ifade eden Kıbrıs Türk Amme Memurları (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan,  “Sağlık alanında personel eksikliği var. Bunun sebebi istihdam edilenlerin bazılarının işini yapması bazılarının ise görev yerine bile gelmiyor olmasıdır” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI 5 AYDIR EK MESAİ ALAMIYOR”

Sağlık Bakanı’nın kafasına göre atama yaptığını vurgulayan Bengihan, “Sağlık Bakanı keyfi görevlendirmeler ve atamalar yapmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının 5 aydır ek mesai ücretlerinin almadığının altını çizen Bengihan, ” Pandemi başladığından beri sağlık çalışanları tüm gücü ile çalışıyor. Sağlık Bakanı keyfi atamalar yapıyor, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Türkiye’de şehir şehir geziyor. Burada olanlar umurlarında değil. Bu halk bu yönetimi hak etmiyor” ifadelerine yer verdi.

“HALK VE SAĞLIK ÇALIŞANI KARŞI KARŞIYA GELİYOR”

Radyoloji servisinde çalışan personelin pandemi başladığından beri tek başlarına çalıştıklarını belirten Bengihan, Sağlık Bakanlığı’na 2 kere bu durumu aktardıklarını personel eksikliğinden kaynaklı olarak halk ile sağlık çalışanının karşı karşıya geldiğinin altını çizdi.

“Zamanında göreve gitmiyorlar ya da gerekli ilgiyi göstermediğini düşünen vatandaş tepki gösteriyor. Ancak personelin elinden gelen budur. Çünkü acil kaza vakası için orada bulunurken acilden ameliyathaneden çağrılıyorlar ve aciliyetli olarak kronik rahatsızlığı olan vatandaş geliyor” diyerek yaşanılan personel eksikliği hakkında hükümete olan eleştirisini aktardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu