GenelKıbrısManşet

Bengihan: Zamlar, Resmi Gazete’de yayımlanırken matrahlar neden yayımlanmıyor?

Vergi ve matrah oranları ortada yok, maaşlar muamma!

Vergi matrahlarının Bakanlar Kurulu’ndan Salı günü geçmesine rağmen Resmi Gazete’de bir türlü yayımlanması özel ve kamuda ücretli çalışanları tedirgin etmeye devam ediyor.

Bakanlar Kurulu’ndan geçen ancak Resmi Gazete’de bir türlü yayımlanmayan yıllık matrah ve vergi oranlarının Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Buna göre vergi oranları yüzde 10 ile 37 arasında değişiyor.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Sigorta, ihtiyat sandığı kesintileri düşüp, kişisel indirimler yapıldıktan sonra kalan rakam vergiye tabidir. Yani tüm kesintiler yapıldıktan sonra kalan rakam vergiye tabidir. Bu kesintiler de sigorta, ihtiyat sandığı ile kişisel ve özel indirimlerdir. Kişisel indirimler asgari ücretin yüzde 90’ıdır. Özel indirimler de kişisinin çocuk sayısı ve eş gelirine göre değişiyor. Yani tüm bu kesintiler yapıldıktan sonra kamu görevlisinin 13 maaş aldığı düşünülürse, çıkan rakam 13 ile çarpılır. Ona göre de vergi kesintisi yapılır. Ayrıca 11 bin 800 TL’lik asgari ücret vergiden muaftır” sözleriyle vergi ve matrah oranları hakkında bilgi verdi.

“NEDEN RESMİ GAZETE’DE YAYIMLAMIYORLAR?”

Güven Bengihan, sendikalarla uzlaşılan ve Bakanlar Kurulu’ndan geçen matrah oranlarının hâlâ Resmi Gazete’de yayımlanmamasının kafalarda acaba bu oranları değiştirecekler mi gibi soru işaretleri bıraktığını kaydetti. Bengihan, pul ve harçlara yapılan zamlar, tüp gaz zammı, akaryakıt zammı Resmi Gazete’de yayımlanırken matrahların neden yayımlanmadığını sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu