EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşet

Benzin fiyatında uçurum!

“Güney ile Kuzey arasında, akaryakıt fiyatları arasındaki fark; Güney’deki akaryakıt istasyonlarının milyonlarca Euro kaybına sebep oluyor” iddiası

“Güney ile Kuzey arasında, akaryakıt fiyatları arasındaki fark; Güney’deki akaryakıt istasyonlarının milyonlarca Euro kaybına sebep oluyor” iddiası

“MİLYONLARCA EURO KAYBEDİLİYOR”
 Güney Kıbrıs’taki akaryakıt fiyatlarının KKTC’den daha yüksek olmasının, özellikle Lefkoşa ve Gazimağusa yakınındaki bölgelerde ikamet eden Kıbrıslı Rumların KKTC’den akaryakıt alımlarına sebep olduğu, bu durumun da Güney Kıbrıs’ın milyonlarca Euro kaybetmesine neden olduğu kaydedildi.

AB, AKARYAKIT ALIMI “YASAL” DEDİ
 Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Alithia gazetesi, “Milyonlar Kaybediliyor, Müşteriler De Kaybediliyor” başlığı altında verdiği haberinde, KKTC’deki akaryakıt fiyatlarının Güney Kıbrıs’a göre daha ucuz olması ve AB’nin, KKTC’den akaryakıt satın alınmasının yasadışı olmadığını açıklamasının, Kıbrıslı Rumların KKTC’ye akın ederek akaryakıt almalarına sebebiyet verdiğini yazdı.

RUM HÜKÜMETİNE TEPKİ VE ÖFKE
Gazete, özellikle Lefkoşa ve sınır bölgeleri yakınlarında yaşayan Kıbrıslı Rumların akaryakıt almak için KKTC’ye geçtiklerini, bu durumun da söz konusu bölgelerdeki benzin istasyonlarında büyük maddi kayıplara sebep olduğunu belirtirken, Rum hükümetinin ise bu durum karşısında sessiz kaldığını vurguladı.

EN UCUZ BENZİN 12 TL DAHA PAHALI
KKTC’de akaryakıt fiyatlarına da yer verilen haberde, Güney Kıbrıs’ta en ucuz 95 oktan benzinin litresinin 1,535 Euro, 98 oktan benzinin litresinin 1,539 Euro, Eurodiesel’in litresinin 1,615 Euro ve gazyağının litresinin 1,13 Euro olduğu belirtildi. Farklı benzin istasyonlarında fiyatların daha da yüksel olabileceği vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu