EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Benzin istasyonu sahipleri, yakıt için kuzeye gidenlere ağır cezalar istiyor

Benzin İstasyonu Sahipleri Derneği Başkanı Cyprus Mail'e verdiği demeçte, insanların yalnızca sert cezaları ve katı para cezaları verilmesini talep ederek, kuzeyden petrol satın alan insanları durdurmak için gerekenin bu olduğunu söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Benzin İstasyonu Sahipleri Derneği Başkanı Cyprus Mail’e verdiği demeçte, insanların yalnızca sert cezaları ve katı para cezaları verilmesini talep ederek, kuzeyden petrol satın alan insanları durdurmak için gerekenin bu olduğunu söyledi.

Stefanos Stefanou, Cumhuriyet ile Kuzey arasındaki yüksek petrol fiyat farkları nedeniyle ‘işgal altındaki bölgelerde yaklaşık yarı fiyatına’ devletin, tüketicilerin bölünmenin ötesinde petrol satın almasını önlemek için müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

Stefanou’nun doğruladığı Phileleftheros gazetesinin haberine göre Gazimağusa’daki bazı istasyonların satışlarında yaklaşık yüzde 30 düşüş görüldü.

“Kesin para cezaları ve kontrollerin artırılması bunu önlemenin tek yolu, tamamen ortadan kaldıramayız, ancak bir şeyler yapmalıyız” dedi.

Türk lirasının Euro karşısında sürekli olarak zayıf kalması, bölünmedeki fiyatlar arasındaki farkı daha da genişletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu