DünyaManşet

Berlin Polisi, Pink Floyd’a ‘Nazi Üniforması’ suçlamasıyla soruşturma açtı

Almanya polisi, dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters'ın, başkent Berlin'deki konserinde Nazi tarzı üniforma giydiği için soruşturma başlattığını açıkladı.

Almanya polisi, dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters’ın, başkent Berlin’deki konserinde Nazi tarzı üniforma giydiği için soruşturma başlattığını açıkladı.

79 yaşındaki İngiliz sanatçı henüz bir yorum yapmazken, sosyal medya kullanıcıları, üniformanın grubun en ünlü albümlerinden “The Wall” ve aynı adlı filmde yer alan sahnelerin bir yeniden canlandırması olduğunu söyleyerek Waters’ı savundu.

Grubun 17 Mayıs’ta verdiği konserde solist ve bas gitarist Waters, uzun, siyah bir pardösü ve kırmızı kol bantlarıyla, imitasyon bir makinalı tüfeği izleyicilere doğrulturken görülüyor.

İki çekiçin çapraz durduğu, gamalı haça benzeyen sembol, 1982 yapımı, Bol Geldof’un oynadığı filmdeki kıyafetlerde de yer alıyor.

Nazi sembolleri, bayrakları ve üniformaları Almanya’da yasak. Polis, Waters’ın “halkı galeyana getirmek” suçlamasıyla soruşturulduğunu bildirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu