KıbrısManşetToplum

Berova: “Çalışmaların ardından kamuoyuna bilgi verilecek”

UBP Milletvekili Özdemir Berova: “Bakanlar Kurulu’nun ana gündemi hayat pahalılığının belirlenmesi ve asgari ücretin buna paralel olarak artması gerektiği konusunda hükümetin ne önereceği olacak” diye konuştu

“KISA DEĞİL, UZUN VADELİ ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR”

Berova, “Gelen 2 jeneratör ile birlikte sisteme verilecek olan enerji ile meydana gelen kesintilerden sayın Başbakan’ımız Ünal Üstel on gün içinde monte edilip üretime geçeceğini ifade etti” diye konuşarak, bu şekilde sorunun şu aşamada ortadan kalkabileceğini ama kısa değil, uzun vadeli çözüm bulunması gerektiğinden bahsetti.

“SÖZLEŞMENİN BU ŞARTLARDA DEVAM ETMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

2024 yılında Aksa ile yapılan sözleşmenin biteceğine değinen Berova, sözleşmenin içerik olarak büyük bir mali külfet olduğuna vurgu yaptı. Berova bu konuda da çalışmalar yapılıp stratejiyi belirlemenin gerekeceğinden söz etti.

Sözleşmenin bu şartlarda devam etmesini doğru bulmuyorum ifadelerine yer veren Berova, “Mâli külfetin yansıması vatandaşa çünkü elektrik ve enerji açısından ciddi ve sürdürülebilir kararlar verilecek bir dönem geçireceğiz” dedi.

Mersinlik yangını ile ilgili olarak ise, yurt dışında olduğu dönemde yangının söndüğünü belirten Berova, “Allah’ın bir hikmetiydi, felaketin daha da ötesine geçilecek bir durumdan döndük. Araştırma Komitesi ile bu konu hakkında araştırmalarda bulunacağız” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTE DE HAYAT PAHALILIĞINA PARALEL OLARAK BİR DÜZENLEME OLACAK”

Bugün Bakanlar Kurulu toplantısının olduğuna değinen Berova, “Bakanlar Kurulu’nun ana gündemi hayat pahalılığının belirlenmesi ve asgari ücretin buna paralel olarak artması gerektiği konusunda hükümetin ne önereceği olacak” dedi. Hayat pahalılığının yüzde 50 olarak ifade edildiğinden bahseden Berova, “Asgari ücrette de buna paralel olarak bir düzenleme olacak” açıklamasında bulundu.

Berova, Çalışma bakanının asgari ücret hakkında ‘8 bin 500 TL’ olur dediğini kendisine kalırsa biraz daha yukarısında olacağına değindi. Berova, brüt ücretin ise 10 bin TL civarında olabileceğini söyledi.

Hükümetin bu konuyu nasıl yansıtacağı ile ilgili çalışmalarda yapacağından bahseden Berova, “Çalışmaların bugün bitmesi dahilinde, yarın mecliste basın toplantısı planlanıyor. Basın toplantısında yeni ekonomik paketler ve olgular ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecek” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu