KıbrısManşet

Berova: Önümüzdeki hafta meclisin ertelenmesi çalışmaların önünü açacaktır

Önümüzdeki hafta yasama ve denetleme gününün birleştirilmesine CTP'nin ret oyu ile kabul edildi. 28 Mart günü Meclis Genel Kurulu toplanacak salı günü ise gerçekleştirilmesi gereken Meclis toplantısı ertelendi.

Önümüzdeki hafta yasama ve denetleme gününün birleştirilmesine CTP’nin ret oyu ile kabul edildi. 28 Mart günü Meclis Genel Kurulu toplanacak salı günü ise gerçekleştirilmesi gereken Meclis toplantısı ertelendi.

Oylama ile kabul edilmesi ardından Meclis Genel Kurulu kürsüsünde sözü alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “İstediğimiz zaman toplarız istemediğimiz zaman toplamayız gibi bir anlayış mı var?” sorusunu hükümet vekillerine yönelterek “Memlekette zamlar, hayat pahalılığı ile altı üstüne geldi. Biz 1 gün toplanalım, sadece denetleme yapalım. Hiçbir şekilde görüşmüyorsunuz, diyalog koymuyorsunuz. Ben yaparım olur zihniyeti ile mi hareket edeceksiniz?” ifadelerine yer verdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın eleştirileri sonrasında sözü alan UBP Milletvekili Özdemir Berova, alınan kararın Meclis’in daha iyi çalışması için alındığını kaydetti.

“Muhalefet her şeye karşı politika anlayışı ile yeni bir anlayış içerisindedir” diyen Berova, “Hükümet etkin şekilde çalışma yapma derdindedir” şeklinde konuştu.

Berova, “Bu alınan karar Salı günü komiteleri toplayıp, çalışmasının önünü açacaktır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu