GenelKıbrısManşet

Berova’dan Tabipler Birliği’ne tepki

UBP Milletvekili Dr. Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği’nin Cumartesi günü gerçekleşen eyleme aktif katılım sağlamasına tepki gösterdi, “Yatak kapasitesi dolmak üzere, alarm zilleri çalıyor. Böyle bir dönemde eylemlere katılım Tabipler Birliğine karşı büyük bir güven erozyonu yaratmıştır” dedi.

UBP Milletvekili Dr. Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin (KTTB)  Cumartesi günü gerçekleşen bir eyleme kendi logosuyla aktif katılım sağlamasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan da bir yazı paylaşan Berova konuyla ilgili katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu, “Yatak kapasitesi dolmak üzere, alarm zilleri çalıyor. Böyle bir dönemde eylemlere katılım Tabipler Birliğine karşı büyük bir güven erozyonu yaratmıştır” dedi.

Berova, “Dünyada koronayla mücadelede 3’ncü dalgadan bahsediliyor. Şuanda aşılara rağmen koronavirüs sayısı dünya genelinde en üst seviyede. Ülkemizde vaka sayıları 90’nın üzerinde ve 50’lerin altına düşmüyor. Yatak kapasitesi çerçevesinde hastane doluluk oranı yüzde 75’in üzerinde. Dün itibari ile 165 kişi pandemi hastanesinde tedavi görüyor. Tüm bunlar alarm zillerinin çaldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Toplum bilincinin en üstte tutulması gerekliliğine vurgu yapan Özdemir Berova, “Hata sayısının bu kadar arttığı dönemde, toplu şekilde eylem yapılması doğru değildir. Üyesi olduğum ve daha önce Başkan olarak da görev yaptığım Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin asli görevi üyelerinin sorunlarını çözmek yanında Halk Sağlığını korumak amacıyla topluma önderlik etmektir. Birliğin eyleme aktif katlım göstermesi güven erozyonu yaratmıştır” değerlendirmesinde bulundu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu