KıbrısManşet

Beşerler, Lefkoşa sınırlarında 9 ayda işlenen suçlara dikkat çekti. Askeri Yasak Bölge ve Para Kambiyo suçu ilk sırada.

Lefkoşa Polis Müdürü Ahmet Beşerler, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 2022-2023 Yeni Adli Yılında sadece Lefkoşa sınırları içerisinde dikkat çeken verileri paylaştı, ‘Cürüm’ suçlarının artışına dikkati çekti.

DEVRİM DEMİR
Lefkoşa Polis Müdürü Ahmet Beşerler 2022-2023 Yeni Adli Yıl açılışında konuştu, Lefkoşa sınırlarında 2021 yılına oranla 2022 yılında suçların arttığına değindi.

01 Ocak-16 Eylül tarihlerini kapsayan süreçte Lefkoşa’da 951 cürüm dosyası tanzim edildiğini kaydeden Beşerler, işlenen suçların 540 adetinin tahkikatının tamamlanarak Hukuk Dairesine sevk edildiğini geriye kalan 411 adet meselenin ise soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Geçen yılı da kıyaslayan Beşerler, geçen yılın aynı döneminde bölgede 788 cürüm suçu işlendiğini, geçen yıla göre bu yıl cürümlerde %20,6 oranında bir artış olduğunu kaydetti.

ASKERİ YASAK BÖLGE VE PARA KAMBİYO SUÇU İLK SIRADA…

‘Askeri yasak bölgeyi ihlal’ ve ‘Para Kambiyo Yasası’na aykırı hareket’ suçlarının ilk sırada yer aldığını belirten Beşerler, ‘Mahkeme emrine riayetsizlik’, ‘Uyuşturucu madde tasarrufu ve taşıma’, ‘Bina açma ve sirkat’ gibi suçlarda artış olduğunu gözlemediklerini kaydetti.

KARAKOLLARDA DOLDU…

Lefkoşa Polis Müdürlüğünün yürüttüğü soruşturmalar ile ilgili Merkezi Cezaevinde 172 hükümsüz tutuklu olduğuna değinen Beşerler, 43 kişinin uyuşturucu suçundan beklediğini geriye kalanların sirkat ve cinsel içerikli suçlardan cezaevinde bulunduğunu söyledi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü karakollarında 7 tutuklu olduğunu belirten Ahmet Beşerler, bunların katle teşebbüs, ağır yaralanmalı trafik kazası, uyuşturucu, vahim zarar ve sirkat suçu olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu