KıbrısManşet

Besim: Deniz sularındaki kirlilik sağlımızı tehdit ediyor

CTP Milletvekili Filiz Besim, İskele Halk Plajı’nda belirlenen yüksek miktardaki kirlilikle ilgili “Deniz suyu kirliliği bir halk sorunudur.” vurgusunda bulundu. Besim, Girne ve Güzelyurt bölgesiyle ilgili çalışma yapılmadığının da altını çizdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İskele Halk Plajı’nda belirlenen yüksek miktardaki kirlilikle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“DENİZ SULARINDAKİ KİRLİLİK, SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR”

Sağlık Bakanlığının açıkladığı deniz suyu analizlerinde İskele Halk Plajı’nda çok yüksek miktarda e- coli (kirlilik) belirlendiğini ifade eden Besim, analizlerde çoğu halk plajının olmadığına işaret etti. “Özellikle Girne ve Güzelyurt bölgesi deniz suları çalışılmamış.” vurgusunu yapan Besim,

“Bu yıl deniz sularındaki kirlilik resmen sağlığımızı tehdit ediyor. Elbette ki bu konu yılların getirdiği çarpık yapılaşma ve denetimsizlikten kaynaklanıyor.” dedi.

“HÜKÜMETİN DAHA ÇOK NOKTADA ANALİZ YAPMASI GEREKİYOR”

Hükümetin deniz sezonunun en yoğun olduğu bu günlerde yerel yönetimler, Çevre Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı içinde olduğu bir kriz masası oluşturması, önlem alması daha sık ve daha çok noktadan analiz yapması, denetlemesi ve halkı sık sık bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Besim,

“Deniz suyu kirliliği bir halk sağlığı sorunudur ve deniz turizmi yapan bizim gibi ülkeler için asla kabul edilemez.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu