KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Besim: Toplum liderimizin de bir hekim olduğu unutulmamalı!

KTTB kuruluşundan beri siyaset ve politika konusunda fikirlerini her zaman belirtmiştir" diyen Sağlık Eski Bakanı Filiz Besim, "Unutmayalım ki hekim liderlerimiz ve siyasilerimiz vardır. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'nde politik anlamda çok konular görüşülüp topluma liderlik yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Eski Bakanı Filiz Besim, Cumartesi günü Bu Memleket Bizim Platformu tarafından organize edilen ‘Federasyon Yolunda El Ele’ mitingine destek veren Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne yönelik sert eleştirileri ve saldırıları değerlendirdi.

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Dt. Filiz Besim, “Tabipler Birliği iki yönden eleştiriliyor; birincisi siyaset yapmak ikincisi ise pandemi döneminde insanları mitinge çağırmakla suçlanıyor. Öncelikle KTTB kuruluşundan beri siyaset ve politika konusunda fikirlerini her zaman belirtmiştir. Unutmayalım ki hekim liderlerimiz ve siyasilerimiz vardır. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde politik anlamda çok konular görüşülüp topluma liderlik yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“HEKİMLERİN GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞMASI GAYET DOĞAL”

Hekimlerin de Kıbrıs Sorunu konusunda barışın ve federasyon şeklinde çözümün yanında olduğuna işaret eden, Besim, “Hekim olmak barış için mücadele etmektir. Hekimlik unvanının da bir gereğidir” dedi ve Tabipler Birliği’nin de tıpkı diğer örgüt ve birlikler gibi görüşlerini aktarmasının gayet normal olduğunu savundu.

Besim, “Diğer örgütler siyaset arenada  fikrini söylüyorsa KTTB’de tıkanmış siyasette çözümsüzlük girdabına düştüğümüz bu zamanda hekimler adına fikrini söylemek durumundadır. Siyaset yapıldığını düşünmüyorum” diye konuştu.

“TOPLUM SAĞLIĞINI DA GÖZ ARDI ETTİ”

Öte yandan içinde bulunduğumuz pandemi dönemini de göz önünde bulundurarak değerlendirmeler yapan Besim, “Pandemi döneminde mitinge çağrı yapılması anlamında sıkıntılıyım. Dünyada ciddi bir pandemi var. Ülkemizde de vakalar artıyor. Sağlıkçılar olması gerekeni söyler ama toplumun başka ihtiyaçları da vardır. Ekonomik, kimlik, gelecek, tanınmamışlık anlamında yani insani, sosyal konularda toplum olmanın gerektirdiği konularda sıkıntılar var. Toplum neredeyse sağlıkla ilgili konuyu göz ardı ederek mitinglere gitti” ifadelerine yer verdi.

“CİDDİ BİR GELECEK KAYGIMIZ VAR”

Müzakere sürecinin her zaman Kıbrıslı Türkler için önemli olduğuna şu sözlerle vurgu yapan Besim, “Bu toplumun ihtiyacıdır. Görüşmelerin arifesinde bu görüşmeler Kıbrıslı Türkler için önem kazanmıştır ciddi bir şeklide gelecek kaygımız vardır. Pandemiyle birlikte ekonomik vb. konularda bir ses yükseltme gereği duyulmuş ve yapılmıştır” dedi.

“TABİPLER BİRLİĞİNİ’NİN TAVRI YANLIŞ DEĞİL”

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin bu noktada tavrını yanlış bulmadığını aktaran Besim, bu tavır yönetim kurulunun tavrıdır diyerek şunlara dikkat çekti: “Konu sağlık olduğunda nasıl ki başka konularda kongre yapıldı, kurultayları yapıldı o konularda dikkatli olunmadığında nasıl ki sıkıntı oluyor tabi ki mitingde de burada da olur ancak topluma çağrı yapma konusunda Tabipler Birliği’nin tavrını yanlış bulmuyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu