KıbrısManşetToplum

Beton zemin tepki çekti

Restorasyon çalışmalarında yavaş yavaş sona gelinen Girne Antik Limanı’ndaki zemin kaplaması, tarihi dokuya uygun olmadığı gerekçesiyle eleştir oklarının hedefi oldu. Restore çalışmaları hakkındaki teknik detayları paylaşan Şenkul, “Sıkıntı yok” mesajı verdi

Restorasyon çalışmalarında yavaş yavaş sona gelinen Girne Antik Limanı’ndaki zemin kaplaması, tarihi dokuya uygun olmadığı gerekçesiyle eleştir oklarının hedefi oldu. Restore çalışmaları hakkındaki teknik detayları paylaşan Şenkul, “Sıkıntı yok” mesajı verdi

 

Girne Antik Liman’ın zeminindeki uygulama, göze hitap etmedi; yurttaşlardan tepki gecikmedi

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, “Geriye dönülemeyecek bir yapısal değişiklik yok” dedi

KONUYA AÇIKLIK GETİRİLDİ… Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Antik Liman’daki restorasyon çalışmaları sırasında tarihi dokuya zarar verildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Antik Liman ve Girne Kalesi çevresine yapılmakta olan zemin kaplama işinin çok yanlış bir zeminde tartışılmaya başlandığı için olaya açıklık getirme ihtiyacı hissettiğini belirten Şenkul, restorasyona yönelik teknik detayları paylaştı.

YAPILANLAR PROJEYE UYGUN… Girne Antik Liman restorasyon projesinin Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Şenkul, “Projenin mimar ekibi ülkemizin değerli mimarlarından oluşmakta ve Girne Belediyesi hizmet binasını tasarlayan ekiptir” ifadelerini kullandı. Şenkul, proje hakkındaki teknik detaylarla ilgili de şunları söyledi:

“-Yapılan iş proje ile şuana kadar büyük oranda uyumludur ama kullanılacak taş ve minik çakıllı zemin detayı önemlidir.

-Benim tespit ettiğim en büyük uyumsuzluk beton şap zemin projede minik çakıllı tasarlanmış fiiliyatta ise düz şap kullanılmıştır.

-Boş bırakılan çizgiler projeye uygun olarak kumyalı taşı döşenecektir, taşın özelliği de önemlidir.

-Projenin zemin uygulaması başından beri böyledir, şekilsel olarak değişiklik yoktur ancak uygulama farklılığı vardır.

-Projenin Eski Eserler Dairesi ile birlikte yürütüldüğünü bilmekle beraber YAK’tan geçip geçmediğini bilmiyoruz.”

PROJENİN BİTİŞİNİ BEKLEYELİM… Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından limandaki restorasyon ile ilgili çok sayıda toplantı yapıldığını ve buna ek 6 toplantı da belediye olarak kendilerinin düzenlediğini kaydeden Şenkul, Turizm Bakanlığının yanlış bilgiler üzerinden hedef haline getirilmemesi adına detayları paylaştığını yineleyerek; “Hep birlikte sakin olalım ve projenin bitişini bekleyelim dostlar, geriye dönülemeyecek bir yapısal değişiklik söz konusu” değil diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu