KıbrısManşetToplum

Beyarmudu Sınır Kapısı’nda insanlık dışı olay

Pile halkının yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırılıyor. Bugün Beyarmudu Sınır Kapısı'nda yaşanan insanlık dışı olay, Pile halkını isyan ettirdi. Pile'de sakin yaşlı kadın hastanın rahatsızlanması nedeniyle çağrılan ambulansın Pile'ye geçişine izin verilmedi. Ambulansın özel hastaneye ait bir ambulans olması, ambulansta bulunan sağlık görevlilerinin TC kökenli olmaları ve yanlarında pasaportlarının bulunmaması gerekçe gösterilerek, Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan ambulansın geçişine müsaade edilmedi

Pile halkının yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırılıyor. Bugün Beyarmudu Sınır Kapısı’nda yaşanan insanlık dışı olay, Pile halkını isyan ettirdi. Pile’de sakin yaşlı kadın hastanın rahatsızlanması nedeniyle çağrılan ambulansın Pile’ye geçişine izin verilmedi. Ambulansın özel hastaneye ait bir ambulans olması, ambulansta bulunan sağlık görevlilerinin TC kökenli olmaları ve yanlarında pasaportlarının bulunmaması gerekçe gösterilerek, Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan ambulansın geçişine müsaade edilmedi.

Uzun süre sınır kapısındaki görevliler ve polislere adeta yalvardıklarını ifade eden yaşlı kadının yakınları, yaşlı ve hasta kadının Pile’den sivil araca bindirilerek Beyarmudu Sınır Kapısındaki araç kuyruğunda bekledikten sonra geçiş yaptıklarını ve sınır kapısı yakınlarında bekleyen ambulansa bindirilen yaşlı kadının hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

İnsani bir durumda dahi inisiyatif almayan görevlilere isyan eden vatandaşlar, “SBA polisi bile bize böyle bir zorluk çıkarmazken, kendi polisimizin davranışı çok üzücü” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu