DünyaManşetToplum

Beyaz Saray Carter’ın 99. doğum gününü kutluyor

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter dün 99 yaşına girerken, evinde yaşlılar için özel bakım hizmeti almaya devam ediyor

Uluslararası liderlerin ve ünlülerin ABD başkanları arasında en uzun ömürlü olan Carter’ın doğum gününü kutladığı bir dönemde Beyaz Saray, cumhurbaşkanlığı konutunun bahçesinde 39. ABD Başkanı’na atfen üzerine 39 mum konulmuş bir şeker çubuğu figürü sergiledi. X platformunda yayınlanan bir videoda ABD Başkanı Joe Biden, Carter’a olan hayranlığını dile getirerek onun karakterini ve kararlılığını övdü.

Şubat ayında kar amacı gütmeyen kuruluşu Carter Center, eski başkanın hayatının geri kalanını ailesiyle birlikte, yaşlılar için özel bakım alacağı Georgia’daki evinde geçireceğini açıkladı. Nobel Barış Ödülü için eski bir aday ve eski bir fıstık çiftçisi olan Carter’ın uzun süre uyuduğu ancak yine de beyzbol maçlarını izlediği ve en sevdiği fıstık ezmesi aromalı dondurmayı yediği bildirildi.

Geçen hafta Carter ve 96 yaşındaki karısı Rosalynn, Plains kasabasındaki bir fıstık festivaline katıldı. Torunları Jason geçtiğimiz ay USA Today’e yaptığı açıklamada, durumlarını beklenenden daha iyi olarak nitelendirerek, “Çift sona yaklaşıyor. Birlikteler ve evde iki sevgili gibiler. Kimsenin bunu ellerinden alabileceğini sanmıyorum. Hayatlarının bu aşaması için ideal bir durum” dedi. Atalanta’daki Carter Başkanlık Kütüphanesi, hükümetin kutlamayı sona erdireceğine dair korkuların rağmen planlanandan bir gün önce Cumartesi günü Carter’ın doğum gününü kutladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu