DünyaManşet

Beyrut Limanı’nda devasa patlamadan bir ay sonra yangın çıktı

Ekonomisi çöküşteki Lübnan'ı mavha sürükleyen Beyrut Limanı'ndaki patlamadan bir ay sonra bu kez bölgedeki petrol ve lastik deposunda büyük bir yangın çıktı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaklaşık 190 can alıp 6 bin kişiyi yaralayan ve çevreyi harabeye çeviren limandaki patlamadan 5 hafta sonra aynı bölgede yangın çıkması, şehir sakinlerinde panik yarattı.

Beyrutlular “Yüzümüz hiç gülmeyecek mi, felaketler hiç bitmeyecek mi” diyerek şehri kapkara duman bulutu altında bırakan yangından görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Ölümcül patlamanın etkileri ​hafızalardayken, liman işçileri dumanların yükselmesiyle birlikte olay yerinden koşarak uzaklaştı.

​İtfaiye ekipleri gecikmeksizin olay yerine ulaştı ve ilk müdahaleyi yaptı. Yangın söndürme çalışmalarına ordu helikopterleri de katıldı.

Lübnan Kızılhaç Başkanı George Kettaneh, Beyrut Limanı’ndaki yangında patlama beklemediklerini ve yaralanan olmadığını, ancak dumana maruz kalan kişilerin bazılarının nefes alma zorluğu yaşadığını söyledi.

Yangının başlamasıyla birlikte bazı Beyrutlular şehri terk etti. Bunlardan biri olan 49 yaşındaki Mecit Hüseyin, eşi ve iki çocuğunu araçla şehir dışına çıkarırken, Reuters’e “Onları yangın ve dumandan kaçırmak zorundayım. Oğlum hala patlamanın şokunu yaşıyor” dedi.

Beyrut Limanı’nın gümrüksüz mallar bölümündeki petrol ve lastik deposunda çıkan yangının nedeninin, 4 Ağustos’ta tonlarca amonyum nitratın infilak ettiği patlamadaki gibi ihmal olabileceği konuşuluyor. Patlamada yaklaşık 300 bin ev oturulamaz hale gelmiş, hemen tüm evlerin camları kırılmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu