EğitimKıbrısManşetToplum

Bıçak, Avrupa’nın en büyük eğitim ve kalite toplantısında katıldı

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Timisoara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Avrupa Kalite Güvence Formu’na (EQAF) katıldı

HEM RAUF DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİNİ HEM DE TÜRKİYE SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER AKREDİTASYON KURUMU’NU TEMSİL ETTİ

Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Timisoara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Avrupa Kalite Güvence Formu’na (EQAF) katıldı. Eğitim, öğretim, araştırma ve yüksek öğretimde kalite konularında Avrupa’da düzenlenen en büyük en geniş katılımlı akademik toplantısı Bologna Sürecine yön veren Avrupa Kalite Güvence Ajansları Birliği (ENQA), Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Avrupa Yüksek Öğretim Kurumları Birliği (EURASHE) ve Avrupa Ögrenci Birligi (ESU) tarafından düzenleniyor. Söz konusu Forum’a Avrupa’da faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası akreditasyon kurumlarının başkanları ile uzmanları, üniversitelerin rektörleri, üniversitelerin kalite güvence birimlerinin direktörleri ile uzmanları yanında, öğrenci birliklerinin başkanları katılmaktadır.

“Değerlerin (demokratik sistem, otonom yüksek öğretim kurumları, akademik serbesiyet ve dürüstlük ile öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı) Yönlendirdiği Avrupa Yüksek Öğretim Alanında Kalite Güvence” konulu Formda Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak üniversitesini temsil ederken aynı zamanda Uluslararasılaşma Komitesi Baskanlığını Yürüttüğü Türkiye’nin Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği’ni (STAR)’de temsil etti. Konferans süresince Prof. Bıçak, Üniversitesini ilgilendiren konularda, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Başkanı Prof. Dr. Michael Murphy ve Almanya’nın Mühendislik Programları Akreditasyon Kurumu Başkanı Dr. Iring Vasser ile görüştü. Söz konusu görüşmelerde Rauf Denktaş Üniversitesi’nin Avrupa Üniversiteler Birligi’ne üyelik çalışmalarını başlatması ve bunun yanında da Yazılım Mühendisliği ile Mimarlık Programlarını ASIIN’in Akreditasyon sürecinden geçirilmesi ele alındı. Prof. Bıçak ayrıca, Timisoara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Romaya Kalite Güvence ve Akreditasyon Kurulu (ARACIS) Başkanı Prof. Dr. Bunoiu Octavian Madalin’le de ikili bir görüşme yaparak kendisini Kıbrıs’a davet etti.

Prof. Bıçak, konferansta ayrıca STAR’ı ilgilendiren konularda ENQA Başkanı Douglas Blackstone, ENQA Direktörü Anna Gover ve Orta ve Doğu Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (CEENQA) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Simona Lache ile de ayrı ayrı görüşerek, STAR’ın bu kurumlara üyeliği konularını ele aldılar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu