GenelKıbrısManşet

Bıçaklı: Burası ne babanızın mirası ne de bu toplumun başıboş

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk- Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, 60 megawatlık santral yatırımı için özele ihaleye çıkarılma kararına ilişkin EL-Sen ile birlikte yaptığı basın açıklamasında  devletin kurumlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek santrallerin özelleşmesine engel olacaklarını söyled

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk- Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, 60 megawatlık santral yatırımı için özele ihaleye çıkarılma kararına ilişkin EL-Sen ile birlikte yaptığı basın açıklamasında  devletin kurumlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek santrallerin özelleşmesine engel olacaklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde de Kıb-Tek’i özelleştirmek isteyen hükümetler olduğunu ancak bunu başaramadıklarını dile getiren Bıçaklı, ‘Kıb-Tek’te cereyan var kim elini uzatırsa onu teper’ dedi.

Bıçaklı,  “Bu memleketin kurumlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Santralleri özelleştirmek nasıl bir mantıktı? Enerji gibi stratejik önemi olan bir kurumu özel sektöre peşkeş çekeceksiniz. Başınıza bela ararsınız? Kime sorup Kıb-Tek’in santrallerini özele veriyorsunuz ? 2 sene evvel siz hükümet olarak El-Sen ile protokol imzalamadınız mı? 60 megawatlık santral yatırımı yapacağınıza dair. Protokolün üstünde eşşek kadar imzalar var. Nasıl devlet yönetiyorsunuz? 45 gün içinde bu yatırımları yapacağım diye protokol imzalayıp yalan söyleyeceksin, sonra da ben özel sektöre ihaleye çıktım, bu yatırımları özel sektör yapacak. Yapmayacak!” dedi.

Hükümete seslenen Bıçaklı, “Siz bu koltukları bir an evvel boşaltın gidin, yüreğiniz varsa gelin toplumun iradesine. Yetkiyi alın da ona göre konuşalım” ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle noktaladı, “ Çoğunluğu bile sağlayamayan sabah karar alıp akşam bozan hükümet olduğunu iddia eden mekanizma Kıb-TEK’e yatırım için özele ihaleye çıkılacak.  Burası babanızdan miras mı kaldı zannediyorsunuz yoksa toplumun başıboş mu sanıyorsunuz? Geçmişte de söyledim eski hükümetlerde denedi bunu Kıb-TEK’te cereyan var. Kim elini uzatırsa onu teper.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu