GenelKıbrısManşetSiyaset

Bıçaklı: “Gençler ülkeden göç etmesin diye kendilerine Güney’de iş fırsatı yarattık”

-Mine İçsel

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Güney’deki bazı sektörlere Kıbrıslı Türk işçi alınması konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dönemdeki hükümetlerin ülkeyi adeta batırdığını söyleyen Bıçaklı, tüm yaşananlara rağmen aynı kişilerin yeniden aday olmasını eleştirdi.

“İnsanlar çöp karıştırır durumda”

Ülkede yaşanan ekonomik çöküntüye dikkat çeken Bıçaklı; “insanlar çöp karıştırır hale geldi, evine ekmek götüren insan yok” dedi. Özel sektörde emek hırsızlığının yapıldığını belirten Bıçaklı, özellikle gençlerin ülkeden göç etmekte olduğuna dikkat çekti.

“Talep çok fazlaydı, fırsat yarattık”

Son dönemlerde Güney’de çalışma fırsatı yaratılması konusunda kendisine oldukça fazla talepler geldiğini belirten Bıçaklı, konu ile ilgili Güney yetkilileri ile görüştüğünü özellikle turizm ve inşaat sektöründe açık olduğunu ve bu alanlarda Kuzey’den işçi alımının başladığını anlattı.

Aranılan şartlar

Bıçaklı, müracaat etmek isteyenlerin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olması, 50 yaş altı olması ve yabancı dil bilmesinin öncelik olacağını hatırlattı.

“Kara Mercedesliler gelsin elimi öpsün”

Yaratılan iş fırsatını eleştirenlere de tepki gösteren Bıçaklı; “Biz kimseyi zorlamıyoruzç. İşçi olmak isteyen gidecek. Biz insanlara yardımcı olamaya çalışıyoruz, evlerine ekmek götürsünler, ülkeden göç etmesinler istiyoruz. Ben milletvekili adayı değilim ki menfaat için yapayım. Bizim derdimiz insanlara yardım etmek.Batırdıkları ekonomiye katkı yapıyoruz. Bu kara mercedesliler gelsin elimi öpsün. Onların yapamadıklarını yaptık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu