DünyaGenelManşet

Biden: Sizin kabusunuzum

ABD Başkanı Joe Biden, başkent Washington'da yaptığı açıklamada, sağlık yardımı ve sosyal güvenlik harcamalarında kısıtlama önerisi veren Cumhuriyetçilere seslendi. Öneriyi veto edeceğini belirten Biden, "Cumhuriyetçilerin rüyası bu. Bense onların kabusuyum" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden,  Washington’da bulunan Maryland eyaletinde Elektrik İşçileri Kardeşliği (IBEW) toplantısında yaptığı açıklamalarda, sağlık yardımı ve sosyal güvenlik harcamalarında kısıtlama öneren Cumhuriyetçilere yüklendi. Maryland eyaletinde ekonomi politikaları üzerine konuşan Biden, son iki yılda uyguladıkları politikalar sayesinde ülke ekonomisinin iyiye gittiğini ve bunun her kesimi olumlu etkilediğini kaydetti.

Biden, istihdam rakamlarındaki artışa dikkati çekerek, iki partinin de onay vermesiyle geçirilen altyapı yasasının da ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi. ABD yollarında kurulacak 500 bin elektrikli araç şarj istasyonunun çevreye ve karbon salımının düşürülmesine fayda sağlayacağına işaret eden Biden, bu projeler sayesinde birçok Amerikalıya da istihdam sağlanacağını ifade etti.

Biden, yerli üretimin teşvik edilmesi için yasalar çıkardıklarını belirterek, ABD menşeli ürünler kullanmanın ve ülke genelinde fabrikaların yeniden inşa edilmesinin önem arz ettiğini vurguladı. “Borç limiti konusunda pazarlık yapmayacağım.” diyen Biden, diğer taraftan Cumhuriyetçilerin geçmiş ve bugünkü ekonomi politikalarını eleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu