DünyaManşetSiyaset

Biden: Yapılan protesto değil kalkışmadır

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden: Başkan Trump'a çağrı yapıyorum. Televizyona çık ve yeminini tut. Anayasayı savun. ABD Senatosu'na girmek, Temsilciler Meclisine girmek bunlar protesto değil kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Ben de şok içindeyim ve üzgünüm. Savaş ve yokluk çektik. ABD her şeyi atlattı bunu da atlatacağız.

ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden: Başkan Trump’a çağrı yapıyorum. Televizyona çık ve yeminini tut. Anayasayı savun. ABD Senatosu’na girmek, Temsilciler Meclisine girmek bunlar protesto değil kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Ben de şok içindeyim ve üzgünüm. Savaş ve yokluk çektik. ABD her şeyi atlattı bunu da atlatacağız.

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Biden konuşuyor:

Demokrasimiz benzeri görülmemiş bir saldırı altında

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, açıklama yapıyor.

Biden’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Demokrasimiz benzeri görülmemiş bir saldırı altında.

– Bu kaotik manzara gerçek Amerika’yı yansıtmıyor ve derhal sona ermeli. Bunu yapanlar kanunsuz aşırılıkçılar.

– Yapılan protesto değil bir kalkışmadır.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI PENCE, TRUMP DESTEKÇİLERİNE KONGRE BİNASINI TERK ETMELERİ VE ŞİDDETE SON VERMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

ABD’de Başkan Yardımcısı Mike Pence, Trump destekçilerine Kongre binasını terk etmeleri ve şiddete bir son vermeleri çağrısında bulundu.

Pence, attığı tweetinde, “Kongre’mize yapılan saldırı hoş görülemez ve karışanlar kanunların elverdiği müddetçe sonuna kadar yargılanacaktır” dedi.

Protestocuların binaya girdiği sırada, seçim sonuçlarının tersine döndürülemeyeceğini söyleyen Pence, Kongre’de seçim sonuçlarının onaylanması safhasına geçecekti.

Protestocuların binaya girmesiyle Pence güvenli bir alana alındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu