DünyaGenelManşet

Biden’ın imzasıyla resmen yasalaştı

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba günü attığı imzayla dünya gündemini sarsacak kararlara imza attı. İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a büyük çaplı yardımları içeren yasa tasarısını onaylayan Biden, aynı zamanda Çin merkezli sosyal medya devi TikTok’un sahibi ByteDance şirketine platformu satması yönünde yaptırım uyguladı.

Kararın uzun ve çetin geçen siyasi tartışmaların ardından geldiğini belirten Başkan Biden, “Bu yasa tasarısı masama gelene kadar geçen yol zorluydu. Daha kolay olmalıydı ve daha erken gelmeliydi,” ifadelerini kullandı. Ancak nihayetinde Amerika’nın her zaman yaptığı gibi sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Biden, alınan kararların önemine dikkat çekti.

Yaklaşık 6 ay süren görüşmelerin ardından Temsilciler Meclisi ve Senato’da onaylanan tasarı, Biden’ın imzasıyla resmen yasalaştı.

TikTok ABD’de Yasaklandı!

Öte yandan, sosyal medya platformu TikTok’un sahibi ByteDance şirketine yönelik yaptırımlar da yasayla birlikte yürürlüğe girdi. Şirkete platformu dokuz ay içinde (90 günlük uzatma hakkı kullanılırsa bir yıl içinde) satması zorunluluğu getirildi. Aksi takdirde TikTok, ABD genelinde yasaklanacak.

 

Ukrayna ve İsrail’e Dev Bütçe, Tayvan’a Güvenlik Kalkanı

Yasanın en dikkat çeken maddeleri arasında Ukrayna’ya yaklaşık 60 milyar dolar, İsrail’e 26 milyar dolar ve Tayvan ile Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik önlemleri için 8 milyar dolarlık kaynak ayrılması yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu