KıbrısManşetSiyaset

Bildiğiniz doğrularla konuşmaktan fazlasını yapın

Siz sabahtan akşama kadar da konuşsanız, eğer  iktidar doğru/yanlış bildiğini yapmaya devam edecekse bunun hiçbir faydası olmayacak.  Dolayısıyla daha fazlası gerekiyor. Konuşmak ve güzel güzel cümleler kurmak bir yere kadar

Konuşmanın dışında ne yapabilirsiniz?

Bize gerçekten bunu anlatabilir misiniz?

Zira halkın daha fazlasına ihtiyacı vardır.

Elbette kişi veyahut kişiler düşüncelerini anlatan konuşmalar yaparlar, yapacaklardır da.  Yanlış bulunan konular hakkında da pek tabiidir ki eleştiriler yapılır, farklı düşünceler ortaya konur. Ve fakat bunun nihayetinde de somut bir gerçeklik beklenir.

Şöyle ki; meclisin bir üyesisiniz.

Seçmenin takdirine mazhar olmuş seçilerek meclise girmişsiniz.

Ne olarak?

Halkın vekili..

Peki burada ne yapacaksınız?

Halkın menfaatlerini koruyacaksınız.

Tek cümle ile karşılığı bu.

Lakin sonrasında da kendinize şu soruları soracaksınız?

Ben ve temsil ettiğim parti bu çatı altında iradesini bizden yana kullanan halkın (seçmenin) sesi olabiliyor muyum, olabiliyor muyuz?

Onları en iyi şekilde temsil edebiliyor muyum, edebiliyor muyuz?

Meclis kürsüsünde yaptığım, yaptığımız  hitaplarla halkın duygu ve  düşüncelerini aktarabiliyor muyum, aktarabiliyor muyuz? Ve nihayetinde halkın haklarını koruyabiliyor muyum, koruyabiliyor muyuz?

Bu sorulara elinizi vicdanınıza koyup cevap verdiğiniz gün dönüp memleketin geldiği hale bakacaksınız.

Peki neden?

Yaptıklarınızla örtüşüyor mu diye..

Meclisin kürsüsünden dakikalarca yaptığınız konuşmaların  işe yarayıp yaramadığını görmek için.

Eğer bunlar örtüşmüyorsa, yani halk satın alma gücünü yitirmeye devam ediyorsa, bu yetmezmiş gibi zamlar altında ezilmeye devam ediyorsa, faturaları dahil olmak üzere birçok yükümlülüğünü yerine getirme kabiliyetini kaybetmiş ise, borçlar altında inim inim inliyorsa, gençler umutsuzluktan göç etmeye başlamışlarsa ve sizin üyesi olduğunuz meclis 2 aydır hala şekli ve şemalı ile uğraşıyorsa sizin saatlerce konuştuğunuz kürsüde halkın sorunlarına katkı sağlamadığınız ortaya çıkar.

Yani bu ne demek?

Siz sabahtan akşama kadar da konuşsanız, eğer  iktidar doğru/yanlış bildiğini yapmaya devam edecekse bunun hiçbir faydası olmayacak.  Dolayısıyla daha fazlası gerekiyor. Konuşmak ve güzel güzel cümleler kurmak bir yere kadar.

Zaten bunun takdirini yapıyoruz… Fakat biliyoruz ki bu karın doyurmuyor. Haliyle  konuşmaktan öteye geçmek farz oluyor.

Peki nasıl?

Bildiğiniz doğruları ısrarla iktidara empoze edin. Gerekirse sokak sokak, kapı kapı, örgüt örgüt  gezip halka izah edin ve  destek talebinde bulunun. Bu destekle iktidar üzerinde baskı oluşturmak suretiyle onları doğruya teşvik edin.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu