EkonomiKıbrısManşetSürmanşet

Biletler ‘bayram’ uçuşunda

Ramazan Bayramı’nda uçak bileti fiyatları, her tatil döneminde olduğu gibi yine yükseldi. Dövizin yükselmesiyle perişan olan halk, bilet fiyatlarını görünce şaşkına döndü

BİR UÇAK BİLETİ 2 BİN 163 TL’YE KADAR YÜKSELDİ… Ramazan Bayramı, pandemi ve uçak sayısının kısıtlı olması nedeniyle artan talep, uçak bileti fiyatlarının yükselmesine neden oldu. 13-23 Mayıs tarihleri arasında gidiş dönüş uçak bilet fiyatları 2 bin TL’ye kadar yükselmiş durumda.

ERCAN İSTANBUL 1153 TL…. Bir kişilik Ercan-İstanbul bileti bazı şirketlerde 1.153 TL’ye kadar yükseldi. Ercan İzmir gidiş dönüş uçak bileti ise 2 bin 163 TL’ye kadar çıktı.

KAPALI DEVRE TURİZM DEVAM EDECEK… Türkiye’nin 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanmaya gitmesi KKTC’de düzenlenen kapalı devre turizm charter uçuşlarını etkilemeyeceği de açıklandı. Açıklama Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından yapıldı. Kapalı devre turizm charter seferlerinin Türkiye’nin kaplı olduğu dönemde de süreceğini kaydetti.

Ramazan Bayramı’nda uçak bileti fiyatları, her tatil döneminde olduğu gibi yine yükseldi. Dövizin yükselmesiyle perişan olan halk, bilet fiyatlarını görünce şaşkına döndü.

Koronavirüs salgını nedeniyle KKTC’de uçak sayısı günlük gidiş dönüş 80 uçaktan 4 uçağa indiği bu günlerde daralan koltuk sayısı nedeniyle bilet fiyatlarında da bir yükselme görüldü.

Geçmişte 5-6 uçak şirketinin uçuş gerçekleştirdiği Ercan Havalimanı’na şu anda bu sayı üçe düşmüş durumda.

KAPALI DEVRE TURİZM DEVAM EDECEK

Öte yandan, Türkiye’nin 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanmaya gitmesi KKTC’de düzenlenen kapalı devre turizm charter uçuşlarını etkilemeyeceği de açıklandı.

Açıklama Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından yapıldı. Kapalı devre turizm charter seferlerinin Türkiye’nin kaplı olduğu dönemde de süreceğini kaydetti.

BİR UÇAK BİLETİ 2 BİN TL OLDU

KKTC’den Türkiye’ye gitmek isteyenlerin ödemek zorunda olduğu bilet fiyatları pandemi nedeniyle artış gösterdi. İstanbul’a en ucuz bilet 849 TL, en pahalı bilet ise bin 153 TL’den satılıyor. Ankara’ya gitmek isteyenler ise bin 329 ile bin 668 TL ödemek zorunda. İzmir için fiyatlar bin 269 TL’den 2 bin 163 TL’e kadar çıkıyor.

Ülkemizin milli hava yolu konumundaki ve uçak biletlerinde bir denge unsuru olan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın 2010 yılında kapatılmasıyla birlikte halkımız, 11 yıldır uçak biletlerine fahiş paralar ödemeye devam ediyor.

FİYAT FARKLILIKLARI ARZ TALEBE GÖRE DEĞİŞİYOR

Ercan’dan İstanbul, Ankara ve İzmir’e karşılıklı sefer düzenleyen Türk Hava Yolları (THY), Anadolu-Jet ve Pegasus Hava Yolları’nın tarifeli bilet fiyatlarında fiyat farklılıkları koltuk talebine göre değişiyor.

EN UCUZ İSTANBUL BİLETİ 849 TL

Ercan-İstanbul-Ercan gidiş dönüş uçak biletlerinde bir yetişkin, en ucuz uçak biletini 849 TL’yle AnadoluJet Hava Yolları’nda bulurken, en yüksek fiyatlı bilet bin 153 TL’yle Pegasus Hava Yolları’na ait.

Ercan’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir kişi AnadoluJet ile bin 329 TL’ye uçuş yapabilirken, bu rakam Pegasus Hava Yolları’nda bin 668 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Ercan İzmir parkurunda ise bilet fiyatlarının daha yükek olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Çünkü, Pademi nedeniyle her gün İzmir’e sefer olmadığı için zaman zaman direk uçuş yapılmıyor ve aktarmalı olarak gerçekleştiriliyor. Ercan İzmir uçak biler fiyatları bin 269 TL ile 2 bin 163 TL arasında değişiyor.

13 MAYIS- 23 MAYIS 2021 DÖNEMİ UÇAK BİLET FİYATLARI

Uçuş hattı                              THY               Pegasus          AnadoluJet

Ercan- İstanbul                      988                  1153                849

İstanbul- Ercan                      988                  923                  1119

Ercan- Ankara                       1361                1668                1329

Ankara- Ercan                        1739                1518                1579

Ercan- İzmir                           1414                2163                1269

İzmir- Ercan                           1739                1518                1639

Diğer Haberler

Başa dön tuşu