KıbrısManşet

Bin 500 öğrenci üniversite sınavına giriyor

Amcaoğlu, 12. sınıfların 19 ders günü okullarına gideceklerini GIYNIK'a açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, bir süredir devam eden online eğitime ara verilmesinin ardından öğrenci ve öğretmenleri dinlenmiş bir şekilde eğitime geri dönmelerini temenni etti.

22 Mart -26 Mart tarihleri arasında bir haftalık ders kesiminin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Amcaoğlu, “Ekran karşısına öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de yorgun düştü. Bu bir haftalık aranın ardından öğrencilerimiz konsantrasyonlarını tamamlamış ve dinlenmiş bir şekilde eğitime dönem sonuna kadar kaldıkları yerden devam edecekler” diye konuştu.

Öğretmenlere yönelik aşı planlamasının da yapıldığını belirten Amcaoğlu, konuyu Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile de görüştüklerini, ellerindeki aşı tedariğine göre yaş gruplarına ayırarak öğretmenlerin aşılanmasına başlanacağını kaydetti.

İlk olarak 50 yaş ve üzeri öğretmen ve eğitim çalışanlarına aşı uygulamasına başlanacağını aktaran Amcaoğlu, konuyla ilgili gelişmeleri sendikalara da aktardıklarını dile getirdi.

Diğer yandan 12’nci sınıflara yüz yüze eğitimin zorunlu bir hale geldiğine dikkat çeken Amcaoğlu, şunları aktardı:

“Sağlıklı bir şekilde okullarımız açılması istiyoruz. Hiçbir öğrencimizin ve eğitim çalışanının saçının tek bir teline zarar gelmesini istemeyiz. Bu kararı alırken de Sağlık Üst Kurulu ile sürekli istişare içerisindeydik. Yüz yüze eğitim başlamadan önce öğretmenlerimizin PCR öğrencilerimizin antijen testleri yapılacak. Gerekenleri yerine getireceğiz. 12’nci sınıflar telafisi olmayan bir sürece girdiler. 19 günlük ders gününde bu öğrencileri hem sınava hazırlayıp hem de diplomalarını vermek istiyoruz. Üniversite sınavı ne yazık ki bize bağlı bir sınav değil ve telafisi de mümkün değil. Çocuklarımızın sene kaybı yaşamaması ve emeklerinin boşa gitmemesi için bu karar gerekliydi.”

Amcaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sınavlarında ertelendiğine dikkat çekerek, “Ne yazık ki üniversite giriş sınavı kolej sınavları ya da lise giriş sınavları gibi bizim ukdemizde gerçekleşecek bir sınav değil. Bu sınavlarda sağlık koşullarına en kısa zamanda yapılacak” dedi.

Amcaoğlu, eğitme başlayacak öğrencilere, “1500’e yakın lise son sınıf öğrencisi sınava girecek. Hiçbirinin geleceği ile ilgili kaygı yaşamaması gerekiyor. Öğrencilerimiz okullarına gelip mezun olsunlar, sınavlarını da başarıyla atlatsınlar. Bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm tedbirleri aldık. 12’nci sınıfları okullarında görmek istiyoruz” mesajını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu