GenelKıbrısManşetToplum

Binlerce reçete ile milyonluk vurgun

‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında; 2’si doktor 4 kişi, tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında; 2’si doktor 4 kişi, tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.


DEVRİM DEMİR

7 AYDA 180 BİN REÇETE
Ülke gündeminde geniş yankı uyandıran ‘Sahte reçete vurgunu’ olayı ile ilgili; Doktor Niyazi Perk, Doktor Muhammed Alshanableh, Eczacı İsmet Tufan ve Eczacı Simge Sonap soruşturma kapsamında dün sabah tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Aranan bir doktorun daha olduğu belirtilen soruşturmayla ilgili polis mahkemede detaylara yer verdi. 13 Eylül tarihinde Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Çiğdem Dürüst’ün sahte reçete yazıldığı şüphesi üzerine polise başvurduğunu aktaran soruşturma memuru, ocak ayından bu yana 180 bin reçetenin incelendiğini belirtti. Bu süreçte toplamda 55 milyon TL ödemenin yapıldığını aktaran polis, sahte olduğu düşünülen reçetelerin soruşturmasıyla ilgili 75 kişiden ifade alınacağını, bu kapsamda henüz sadece 12 kişiden ifade alındığını aktardı.

DOKTOR-ECZACI İŞ BİRLİĞİ
Polis, tanık ifadelerinden yola çıkarak zanlı İsmet Tufan’ın zanlı Doktor Muhammed Alshanableh ve şu an aranmakta olan başka bir doktor ile iş birliği içerisinde yazılan birçok sahte reçete ile sigortalardan para temin ettiklerini kaydetti. Aynı şekilde zanlı Simge Sonap ve zanlı Doktor Niyazi Perk’in de hasta görmeden yazılan reçeteler karşılığında para temin etiklerini kaydetti. Her iki doktorun da gönüllü ifade verdiğini kaydeden soruşturma memuru, hastalarla ilgili tutulan defterlerin emare olarak alındığını, defterlerin içinde hastaların bilgileri ve aldığı ilaçların yazılı olduğunu söyledi.

HESAPLARI MERCEK ALTINDA
Polis, adlarına reçete düzenlenmiş ve yurt dışında olduğu tespit edilen 75 kişiden ifade alınacağını kaydederek, zanlıların hesaplarının mercek altına alındığını söyledi. Geriye dönük binlerce reçetenin inceleneceğini kaydeden polis, Temmuz-Ağustos ayları içerisinde 958 reçete yazıldığını tespit ettiklerini belirtti. Tufan Eczanesi ve zanlı Simge Sonap’a ait Arasta isimli eczaneden reçete karşılığı ilaç alan bazı tanıkların şikayetlerinin araştırılacağını da kaydeden polis, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme soruşturmanın devam ettiğine ve olayın vahametine dikkati çekerek, zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu